Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Festivaalialue

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä, noin kilometrin päässä keskustan torilta. Kaunis ja puistomainen alue on suunniteltu suurtapahtumille. Festivaalialueella on uimaranta.

Ilosaarirockin alue uudistuu!

Ilosaarirockin alue uudistuu kesällä 2012, kun festivaali laajenee Laulurinteen takaiselle nurmialueelle. Uudistuksella Ilosaarirockiin saadaan lisää tilaa, lisää toimintaa ja tapahtuman viihtyisyys paranee.

Festivaalin uuden alueen keskus on raskaampaan musiikkiin, punkiin ja rockiin keskittyvä Sue-teltta. Pimennetystä teltasta voi välillä käydä ihastelemassa järvinäköalaa ja istuksimassa viihtyisällä viheralueella tai anniskelualueella. Taka-alueella sijaitsee myös uutuus Ilosaari lounge, festivaalin levähtämispaikka, jossa voi käydä lataamassa itseään ja puhelintaan, seuraamassa artistihaastatteluja taikka katselemassa elokuvia. Ilosaari loungen ohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Rentolavan ranta on jo käsite itsessään. Rantahiekassa tanssitaan kiireet pois, rentoudutaan ja nautitaan. Rentolavan esiintyjien vaihtuessa kansaa tanssittaa uudistunut ja laajentunut Rentodisco, jonka DJ:t soittavat äärimmäisen tanssittavaa rytmimusiikkia maailman eri kolkilta. Uutta on myös se, että rannassa juhlitaan festivaalin sulkeutumiseen saakka.

Ilosaarirockin napa on jo fyysisenkin sijaintinsa puolesta Päälava, joka saa lauantai-illan viimeisen artistin esiintyessä ympärilleen tuhansien kynttilöiden meren ja valoloiston.

YleX:n alueella viihtyvät etenkin pop-, kone- ja vaihtoehtomusiikin ystävät. Pimennetyssä teltassa koetaan taatusti festivaalin sykähdyttävimmät hetket The xx:n ja Antony and the Johnsonsin johdattamina. YleX-teltassa järjestetään perjantaina myös perinteinen Rokin aloittava suomalaiseen musiikin Sulo-klubi, tänä vuonna todella rokeissa tunnelmissa.

Rekkalava muuttaa aivan festivaalin pääportin kupeeseen Suen entiselle paikalle. Lavan ensisävelet pamahtavat ilmoille perjantain Töminä-klubilla, jonka ohjelmaa on lavennettu rankasta punkista laajemmalle vaihtoehtomusiikin skaalalle.

Joka lavalla on omat anniskelualueensa hieman erilaisin tuottein ja kaikenlaista pientä mukavaa on kehitelty mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Katso lavojen sijainnit aluekartasta.

Festivaalialueen aukioloajat

Ilosaarirockin festivaalialueen portit avautuvat lauantaina ja sunnuntaina klo 12. Sue-lavan ja YleX:n alueet suljetaan näiden lavojen hiljennyttyä, mutta festarikansa saa juhlia rannassa ja Päälavan alueella illan viimeisen vedon päättymiseen asti. Illan viimeisen esiintyjän jälkeen Ilosaarirockin alue tyhjennetään ja suljetaan.

Rannekkeenvaihto- ja lipunmyyntipisteet festivaaliviikolla

Ennakkolippuja (kahden päivän festivaalilippu, lauantain tai sunnuntain päivälippu) vaihdetaan rannekkeisiin Linnunlahdentien varrella sijaitsevissa vaihtopisteissä. Pisteet ovat avoinna perjantaina klo 12–23, lauantaina klo 11–23 ja sunnuntaina klo 12–20. Ennakkolipun voi vaihtaa rannekkeeseen myös ravintola Kerubissa (Siltakatu 1) Rokkiviikon maanantaista torstaihin klo 11–18.

Ilosaarirockin lippuja myydään pääportin luona sijaitsevassa pisteessä, mikäli niitä ei myydä ennakosta loppuun. Lipunmyyntipiste on avoinna perjantaina klo 12–23, lauantaina klo 11–23 ja sunnuntaina klo 12–23. Lippuja on myynnissä rajoitetusti, joten suosittelemme että ostat lippusi ennakkoon.

Perjantaina Sulo-klubin lippuja myydään YleX-portilta ja Töminä-klubin lippuja pääportilta. Klubilippuja vaihdetaan rannekkeisiin klubien porteilla tunti ennen porttien aukeamista ja Linnunlahdentien varrella sijaitsevissa vaihtopisteissä perjantaina klo 12 alkaen. Sulon ja Töminän ennakkolipun voit vaihtaa rannekkeeseen myös Kerubissa Rokkiviikolla ma–to klo 11–18.

Portit

Festivaalialueelle johtaa kaksi porttia: pääportti Linnunlahdentien varressa ja YleX-portti YleX-lavan läheisyydessä. Porteilla tarkistetaan, ettei alueelle tuoda alkoholijuomia, -pulloja tai vaaralliseksi luokiteltavia esineitä sekä tarkastetaan festivaalirannekkeet. Porteille saattaa ajoittain muodostua ruuhkaa, joten varaudu jonottamaan. Sulo-klubille kuljetaan YleX-portin kautta ja Töminä-klubille pääportin kautta.

Infopiste

Pääportin vieressä sijaitseva infopiste eli Poppikoppi neuvoo epäselvissä rokkiasioissa yötä myöten perjantaista maanantaihin. Kännykänlatauspiste sijaitsee Ilosaari loungessa. Löytötavarat toimitetaan Poppikopille viikonlopun aikana.

Vaate- ja viinanarikat

Narikat sijaitsevat Tiedepuiston ja YleX-portin luona. Vaatenarikat maksavat 2 €, viinanarikat maksavat 1 €. Jos pystyt hoitamaan maksun tasarahalla, helpotat työtämme huomattavasti. Narikoiden aukioloajat ovat perjantaina klo 17–03, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–01. Huolehdithan, että käyt noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa! Emme vastaa hakematta jätetyistä tavaroista.

Aamiaista tarjolla Kuntokeitaalla

Ilosaarirockin virallista aamiaista tarjoillaan festivaalialueen vieressä Kuntokeitaalla. Runsas aamiainen sisältää mm. leipää lisukkeineen, tuoreita hedelmiä, jogurttia, maitoa, kahvia ja teetä. Aamiaista on tarjolla lauantaina ja sunnuntaina klo 10–14 hintaan 8 € / henkilö.

Kierrätys ja roskat

Festivaalialueella ja leirintäalueilla on useita kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan mm. bio- ja sekajäte, lasi ja metalli. Kaikki Ilosaarirockissa käytettävät astiat ovat biohajoavia eli biokierrätykseen kuuluvia. Festivaalialueella on kierrätysoppaita, jotka opastavat mihin roskikseen mikäkin roska kuuluu. Ravi- ja Niittyleirinnän kierrätyspisteisiin tuoduista täysistä roskapusseista saa ylläripalkinnon. Tupakantumpeille on varattu omat tuhkakuppinsa.

Vessat ja vesipisteet

Ilosaarirockin festivaali- ja leirintäalueilta löytyy satoja vessoja, joita huolletaan jatkuvasti festivaalin aikana. Käy toimittamassa asiasi bajamajoihin ja pisuaareihin, älä pissi puroon. Vessa-alueiden lähelle on järjestetty käsienpesupisteet.

Muista juoda vettä! Eri puolelle festivaali- ja leirintäalueita on ripoteltu vesipisteitä, joissa voit käydä täyttämässä juomapullosi. Käytä vettä säästäen eli sulje hana heti käytön jälkeen.

Katso vessojen ja vesipisteiden sijainnit festivaalialueen kartasta.