Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Saapuminen

Tältä sivulta löydät informaatiota Ilosaarirockiin saapumisesta, Rokkijunien ja -bussien liikennöinnistä sekä festivaalin auto- ja pyöräparkkialueista. Lisäksi osiossa esitellään festivaaliviikonlopun tilapäiset liikennejärjestelyt, jotka vaikuttavat muun muassa festivaalille saapumiseen.

Junat

Junalla pääsee helposti ja ekologisesti Ilosaarirockiin. Junien aikataulut voit tarkistaa VR Matkahausta. Junissa on Ilosaarirockin aikana lisävaunuja.

Ilosaarirock-juna Helsingistä Joensuuhun ja takaisin

VR järjestää Ilosaarirockia varten erikoisjunan, joka lähtee Helsingistä perjantaina 13.7. klo 11.52 ja on perillä Joensuussa klo 17.25. Ilosaarirock-juna lähtee Joensuusta Helsinkiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00.50 ja on perillä Helsingissä klo 06.05. Katso tarkemmat aikataulut www.vr.fi. Liput ovat jo myynnissä edulliseen ennakkohintaan.

Kimppakyydit ja bussikuljetukset

Useat yhdistykset ja matkanjärjestäjät tekevät bussimatkoja Ilosaarirockiin. Se on helppo, ympäristöystävällinen ja mukava tapa matkustaa festareille ja tavata uusia ihmisiä. Päivitämme kevään ja kesän aikana tälle sivulle matkoja järjestäviä tahoja.

Ilosaarirock palkitsee Ravileirinnän hiekkaparkkeihin parkkeeraavat autokunnat, joissa on yli neljä ihmistä, ekoetusetelillä. Suosi kimppakyytejä!

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Aseistakieltäytyjäliitto ry
Lisätietoja: www.akl-web.fi

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Elmu ry
Lisätietoja: www.elmu.fi

Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Riskiretket
Lisätietoja: www.riskiretket.fi

Oulu-Joensuu-Oulu:
Järjestäjä: Rotos ry
Lisätietoja: www.rotos.fi

Rovaniemi-Tornio-Kemi-Oulu-Joensuu ja takaisin sekä
Helsinki-Joensuu-Helsinki:
Järjestäjä: Pamin tilausliikenne
Lisätietoja: www.pamintilausliikenne.fi

Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman ja Laulurinteen välillä

Rokkibussit kuljettavat ihmisiä ilmaiseksi perjantain 13.7. ajan kaikilta Joensuuhun saapuvilta junilta koulumajoituksen kautta festivaalialueelle. Rokkibussit liikennöivät myös lauantai-aamupäivän ajan. Sunnuntaina bussit kuljettavat väkeä suoraan lähteville junille. Rautatieaseman ja Laulurinteen välillä liikennöivien rokkibussien pysäkki sijaitsee Tiedepuiston edessä, josta bussit starttaavat sunnuntaina n. klo 17, 17.30, 23.30 ja 00.00.

Ilosaarirockin aikana Tiedepuiston edessä toimii myös tilapäinen taksitolppa. Huomioi Joensuun taksin muuttunut puhelinnumero. Uusi numero on 0601 10100.

Muuttuneet liikennejärjestelyt

Linnunlahdentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä Länsikadun ja Kuntokeitaan väliseltä osuudelta perjantai-iltana klo 17. Tie avataan autoille maanantaina klo 06.

Länsikatu suljetaan moottoriajoneuvoilta ja kevyeltä liikenteeltä perjantaina klo 17 Papinkadun ja Eteläkadun väliseltä osuudelta. Tie avataan maanantaina klo 06.

Laulurinteen alueen lähikaduilla on Ilosaarirock-viikonloppuna tilapäisiä pysäköintikieltoja. Älä hanki sakkoja, noudata kieltoja! Pysäköintiä valvoo järjestyksenvalvojien lisäksi poliisi ja pysäköinninvalvojat. Väärään paikkaan parkkeeratut autot hinautetaan pois. Lisäksi autoissa majoittumista muualla kuin sallituilla alueilla valvotaan.

Pyöräparkki

Valvottu pyöräparkki sijaitsee jäähallin edessä, aivan festivaalialueen läheisyydessä. Pyöräparkki on avoinna festivaaliviikonloppuna perjantaina 17–03, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–01. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 2 € / kerta. Muista noutaa pyöräsi ajoissa ennen parkin sulkeutumista.

Parkkialueet autoille

Hallitien vartioitu parkkitalo sijaitsee Linnunlahti Campingin vieressä ja parkkeeraaminen sinne maksaa 15 € / viikonloppu. Parkkitaloon ajo tapahtuu perjantaina Linnunlahdentietä pitkin (ajo Länsikadun suunnasta!). Autoa ei voi siirtää parkkitalosta pois viikonlopun aikana, vaan vasta sunnuntaina klo 17–24. Autolla pääsee käymään lauantaina sekä sunnuntaina klo 10-16. Maksaminen hoidetaan sunnuntaina parkkitalon maksuautomaateille perjantaina saatua parkkilippua vastaan. Pidä siis huoli parkkilipusta, jätä se turvalliseen paikkaan!

Ilosaarirockin muut parkkialueet sijaitsevat Ravileirinnän läheisyydessä, Linnunlahdentien varressa. Raviradan parkkialueella veloitus on 15 € / pysäköintikerta.

Huom! Autopaikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on parkkialueilla kielletty. Festivaalialueen vieressä kulkeva Linnunlahdentie suljetaan autoliikenteeltä perjantaina 13.7. klo 17. Tien sulkemisen jälkeen ajo Ravi- ja Niittyleirinnän parkkialueille tapahtuu ainoastaan Heinäpurontien kautta.