Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Doc Lounge: FinnSurf

Aleksi Raij: FinnSurf
(Suomi, 2011)
60 min

Aleksi Raijin FinnSurf on maailman ensimmäinen suomalainen surffielokuva. Elokuva kertoo viidestä suomalaisesta surffaajasta, joista jokaisella on oma näkemyksensä surffaukseen, Suomeen ja Suomessa surffaukseen. FinnSurf on yhtä aikaa jäätävän kylmä ja sydämet sulattava dokumentti lainelautailusta Suomessa. Se on elokuva tosirakkaudesta ja elämää suuremmasta intohimosta, tylsää elämää pakoon juoksemisesta ja pelkojen voittamisesta. Fyysiseen ja henkiseen tasapainoon tähtäämisestä, mielenrauhasta ja harmoniasta. Sellaisessa maailmassa elämisestä, jossa elämä on unelmaa ja unelmat osa jokapäiväistä elämää.

Kuvittele, että olet jään peitossa ja päällesi sataa lunta. 30 metriä sekunnissa puhaltava jäätävä tuuli saa miinusasteet tuntumaan absoluuttiselta nollapisteeltä. Olisitko sinä valmis uhmaamaan myrskyä ja syöksymään kuusi milliä paksu märkäpuku ylläsi kohti ärjyviä aaltoja ja jäätymispistettä lähentelevää merta? Tuskinpa.

(Esittelyteksti Rokumentti Rock Film Festival)


Ilosaari Lounge Ilosaari lounge on paikka, jossa voit ladata akkujasi festivaalin keskellä. Loungen tarjoavat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Musiikkivapaalla vyöhykkeellä voi katsoa parhaimmat dokumentti- ja lyhytelokuvat meiltä ja maailmalta, kuunnella YleX:n Jusu Lounelan vetämiä artistien livehaastatteluita ja katsella Sue-lavan bändien menoa valkokankaalta kahvia hörppien. Loungesta löytyy myös ilmainen wlan, mobiilioppaan info ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yllätyksiä.

Loungen elokuvat tarjoaa Doc Lounge, Future Shorts ja Rokumentti Rock Film Festival.

doclounge.se/helsinki
www.futureshorts.fi
www.rokumentti.com

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluItä-Suomen yliopisto

Aleksi Raij: FinnSurf