Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Future Shorts: Summer Season 2012

Kiertävä lyhytelokuvafestivaali Future Shorts saapuu Ilosaarirockiin mukanaan seitsemän loistavaa elokuvaa.

Clarissa Knoll: Street Vendor Cinema
(Brasilia, 2011)
15 min

Lyhytelokuvatuottaja myy on demand –elokuvantekoa keskellä Brasilian vilkkainta ostoskatua. Tuloksena syntyy erikoislaatuinen sekoitus genrejä samuraiepookista perhedraamaan.

Mihai Grecu: We'll Become Oil
(Romania, 2011)
6 min

Meksikonlahden öljyonnettomuudesta kertova kokeellinen dokumenttielokuva voitti Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon. Elokuva kuvaa konfliktien vaikutusta maantieteellisellä mittakaavalla.

Will Madden: Notes on Biology
(USA, 2011)

Stop-motion animaatio Notes on Biology voitti South by Southwest –festivaalin parhaan lyhytelokuvan palkinnon. Nokkela elokuva seuraa oppilaiden mielikuvituksen juoksua biologian tunnilla.

Ga Eun-Yoon: Guest
(Etelä-Korea, 2011)
20 min

Kauniisti näytelty kasvutarina kertoo isänsä suhteista suuttuneesta teinistä, joka tutustuu isänsä rakastajan lapsiin. Elokuva voitti kansainvälisen Grand Prixin Clermot-Ferrandin festivaaleilla.

Grant Orchad: A Morning Stroll
(UK, 2012)
7 min

Bafta-voittaja studio Akan luoma A Morning Stroll on kertomus New Yorkin asukkaan ja kanan kohtaamisesta. Kolme kohtausta, jotka kattavat sadan vuoden ajan on siivittänyt uskomattoman suositun elokuvan jo Baftan ja Sundancen tuomaripalkinnon voittoon. Lisäksi elokuva on ehdolla Oscarin voittajaksi.

John Barrington: Tumult
(UK, 2011)
13 min

Muinaisnorjalaisen heimon soturit löntystävät pitkin hylättyä seutua taistelun jälkeen. Heidän kuolemaa tekevä johtajansa on luovuttamassa valtaa pojalleen, kun hyvin omituisten vastustajien joukko yllättää heidät.

Victor Hugo Duran: Fireworks
(USA, 2011)
11 min

Los Angelesin asukkaille neljäs heinäkuuta tarkoittaa ilotulitteita. Fireworks kuvaa kahta teini-ikäistä poikaa, jotka yrittävät loman aikana tehdä vaikutuksen joukkoon tyttöjä.


Ilosaari Lounge Ilosaari lounge on paikka, jossa voit ladata akkujasi festivaalin keskellä. Loungen tarjoavat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Musiikkivapaalla vyöhykkeellä voi katsoa parhaimmat dokumentti- ja lyhytelokuvat meiltä ja maailmalta, kuunnella YleX:n Jusu Lounelan vetämiä artistien livehaastatteluita ja katsella Sue-lavan bändien menoa valkokankaalta kahvia hörppien. Loungesta löytyy myös ilmainen wlan, mobiilioppaan info ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yllätyksiä.

Loungen elokuvat tarjoaa Doc Lounge, Future Shorts ja Rokumentti Rock Film Festival.

doclounge.se/helsinki
www.futureshorts.fi
www.rokumentti.com

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluItä-Suomen yliopisto