Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Artistihaastattelut

Ilosaari loungen syväluotaavissa artistihaastatteluissa kokenut juontaja ja tiukka tenttaaja Jusu Lounela jututtaa eläviä legendoja ja tämän päivän tähtiä Ilosaarirockin asiantuntevan yleisön edessä. Kysymykset ovat sallittuja ja jopa toivottavia.

Miss Farkku-Suomi & Torttu-bändi
La 14.7. kello 13

Matti Kinnusen ohjaama elokuva Miss Farkku-Suomi perustuu Kauko Röyhkän romaaniin, ja on humoristinen ja herkkä kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Jusun haastatteluun saapuvat herra Kauko Röyhkän lisäksi elokuvassa esiintyvän Torttu-bändin jäsenet näyttelijä-muusikot Mikko Neuvonen (elokuvan pääosa, "Välde"), Elias Gould ("Sasu") ja Oula Yliperttula (elokuvan Flash-yhtyeen rumpali). Lisäksi elokuvan varsinainen Miss Farkku-Suomi, Sanni Kurkisuo ("Pike"), esittää oman herkän versionsa Kauko Röyhkän kappaleesta Teiniunelma. Bändi soittaa Kauko Röyhkän kappaleita punk-otteella, uudet sovitukset on tehnyt Riku Mattila.

Stig
La 14.7. kello 15

Entinen r'n'b-artisti – Punavuoren R.Kelly – Stig Dogg teki näyttävän musiikillisen suunnanmuutoksen osallistuessaan alkuvuodesta Suomen Euroviisujen karsintaan. Miehen taitelijanimi lyheni pelkäksi Stigiksi ja musiikki siirtyi harppauksen verran folkin ja luomusoinnin suuntaan. Viisuissa ei Stigiä nähty, mutta uusi albumi Puumaa mä metsästän jatkoi viisukappale Laululeijan tunnelmaa. Jusun haastattelussa roisestakin lyriikoista tunnettu mies paljastaa minne Stig on menossa.

M.A.Numminen ja Pedro Hietanen
La 14.7. kello 17

M.A. Numminen ja Pedro Hietanen kuuluvat harvalukuiseen underground- ja valtavirtasuosiota nauttivaan herrasmiesmuusikoiden kerhoon. Miesten legendaarinen maine ei ole syntynyt tyhjästä. Takana on vuosikymmeniä kestänyt ura yhdessä ja erikseen. M.A. Nummisen poikkitaiteelliset seikkailut ovat vieneet miestä pitkin maailmaa rockfestivaaleilta oopperasaleihin. Pedro Hietanen on säveltänyt, soittanut ja tuottanut monia Suomen hienoimmista lauluista progesta iskelmään. Ilosaarirockin lauantaina miehet vetävät tutut Gommi ja Bommi -kostuumit päälleen ja viihdyttävät kansaa lasten Vekararokissa.

Aki Tykki & Arto Tuunela
Su 15.7. kello 17

Suomenkielisen popmusiikin korkeimmasta pallista käydään tällä hetkellä kiivasta kamppailua. Kärkisijoilla kahinassa ovat Happoradion laulaja, säveltäjä ja sanoittaja Aki Tykki sekä Pariisin Kevään mastermind Arto Tuunela. Molemmat miehet osaavat tarttuvien popkappaleiden anatomian vähintään väitöskirjatasolla. Mitä liikkuukaan hittinikkareiden aivopoimuissa keskellä kiivainta festivaalipäivää? Tervetuloa kuulemaan!


Ilosaari Lounge Ilosaari lounge on paikka, jossa voit ladata akkujasi festivaalin keskellä. Loungen tarjoavat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Musiikkivapaalla vyöhykkeellä voi katsoa parhaimmat dokumentti- ja lyhytelokuvat meiltä ja maailmalta, kuunnella YleX:n Jusu Lounelan vetämiä artistien livehaastatteluita ja katsella Sue-lavan bändien menoa valkokankaalta kahvia hörppien. Loungesta löytyy myös ilmainen wlan, mobiilioppaan info ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yllätyksiä.

Loungen elokuvat tarjoaa Doc Lounge, Future Shorts ja Rokumentti Rock Film Festival.

doclounge.se/helsinki
www.futureshorts.fi
www.rokumentti.com

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluItä-Suomen yliopisto

Miss Farkku-Suomi