Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Rokumentti: SK8 OR DIE

Janne Tanskanen: SK8 OR DIE
(Suomi, 2011)
45 min

SK8 OR DIE -dokumenttielokuva kertoo Joensuussa 1990-luvulla skeittauksen aloittaneesta kaveriporukasta ja selvittää, miksi he eivät puhu urheilusta tai harrastamisesta vaan elämäntavasta. Dokumentti tarkastelee myös sitä, kuinka rullalautailu on muuttunut "lökäpöksyjen ajan tuhlauksesta" yhdeksi tämän päivän suurimmista trendeistä.

Urbaanin ympäristön aggressiivinen haltuunotto, lama-ajan kirvoittama tee-se-itse -mentaliteetti, musiikki, visuaaliset taiteet ja erilaisuuden kunnioittaminen olivat asioita, jotka erottivat skeittarit massasta. Nämä yhdistettynä erottuvaan pukeutumiseen olivat asioita, jotka aiheuttivat ongelmia 90-luvun Joensuussa, jossa myös rasismi nosti päätään.

Elokuva on joensuulaisen Janne Tanskasen ensimmäinen dokumenttielokuva. Tuotannosta vastaa Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu.

(Esittelyteksti Rokumentti Rock Film Festival)


Ilosaari Lounge Ilosaari lounge on paikka, jossa voit ladata akkujasi festivaalin keskellä. Loungen tarjoavat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Musiikkivapaalla vyöhykkeellä voi katsoa parhaimmat dokumentti- ja lyhytelokuvat meiltä ja maailmalta, kuunnella YleX:n Jusu Lounelan vetämiä artistien livehaastatteluita ja katsella Sue-lavan bändien menoa valkokankaalta kahvia hörppien. Loungesta löytyy myös ilmainen wlan, mobiilioppaan info ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yllätyksiä.

Loungen elokuvat tarjoaa Doc Lounge, Future Shorts ja Rokumentti Rock Film Festival.

doclounge.se/helsinki
www.futureshorts.fi
www.rokumentti.com

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluItä-Suomen yliopisto

Janne Tanskanen: SK8 OR DIE