Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Hiilijalanjälki

Rokumentti: Turning

Charles Atlas & Antony: Turning
(Tanska / USA, 2011)
82 min

Suomen ensi-ilta

Mediataitelija Charles Atlasin ja Antony Hegartyn kauniin hauras elokuva Turning on nostattanut kehujen vyöryn kaikkialla missä teos on esitetty. Antony and the Johnsonsin elävänä esittämän musiikin rytmittämä elokuva on tutkielma feminiinisyydestä ja kertomus kaipuusta olla osa tätä maailmaa.

Antonyn ylimaailmallisen herkän musiikin ja Atlasin voimakkaan kuvaston kuljettama elokuva on kuvattu vuoden 2006 performanssikiertueen aikana Euroopan suurkaupungeissa. Antonyn ja Atlasin ideoima kiertue yhdisti musiikin poikkeavaan androgyyniin kauneuteen. Le Monde kutsui kiertuetta arviossaan määreellä "concert manifest transsexual". Turning kuvaa kiertuetta ja käsittelee sen avulla muodonmuutosta ja identiteetin kehitystä.

Turning esitetään Ilosaarirockissa Suomen ensi-illassa. Antony and the Johnsons esiintyy YleX-lavalla sunnuntaina 15.7. Joensuun kaupunginorkesterin kanssa.


Ilosaari Lounge Ilosaari lounge on paikka, jossa voit ladata akkujasi festivaalin keskellä. Loungen tarjoavat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Musiikkivapaalla vyöhykkeellä voi katsoa parhaimmat dokumentti- ja lyhytelokuvat meiltä ja maailmalta, kuunnella YleX:n Jusu Lounelan vetämiä artistien livehaastatteluita ja katsella Sue-lavan bändien menoa valkokankaalta kahvia hörppien. Loungesta löytyy myös ilmainen wlan, mobiilioppaan info ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yllätyksiä.

Loungen elokuvat tarjoaa Doc Lounge, Future Shorts ja Rokumentti Rock Film Festival.

doclounge.se/helsinki
www.futureshorts.fi
www.rokumentti.com

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluItä-Suomen yliopisto

Charles Atlas & Antony: Turning