Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Lehdistötiedote 15.7.2012. Julkaisuvapaa heti.

Ilosaarirockin sunnuntai käynnistyi rauhallisesti

• Lauantain lipunmyyntimäärä 21 000, sunnuntaina iltapäivään mennessä myyty noin 20 000 lippua

Joensuun Ilosaarirockin päätöspäivä käynnistyi rauhallisissa merkeissä. Sunnuntaille oli iltapäivään mennessä myyty hieman alle 20 000 lippua. Lauantaina Ilosaarirockissa juhli noin 21 000 asiakasta. Suurimman yleisön keräsivät PMMP, YleX-teltan ääriään myöten täyttänyt brittiläinen The xx sekä viimeisenä esiintynyt ruotsalainen The Hives. Myös Rentolavalla esiintyneet Stig, JVG ja Elokuu vetivät uimarannan täyteen ihmisiä. Syntymäpäiviään viettänyt indieprinsessa Iiris yllätettiin keikan jälkeen kermakakulla, josta nuori virolainen laulajatar ilahtui silminnähden.

Sunnuntaina Ilosaarirockin ennakkoon odotetuimmat esiintyjät ovat Joensuun kaupunginorkesterin kanssa esiintyvä yhdysvaltalainen Antony and the Johnsons sekä Children of Bodom, jonka laulaja Alexi Laiho pääsi vasta torstaina pois oslolaisesta sairaalasta.

Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkösen mukaan järjestäjät ovat hyvin tyytyväisiä kävijämäärään ja tapahtuman kulkuun.

- Tämä kesä on ollut festivaaleilla hankala ja olemme erittäin iloisia kävijämääriin. Pitkästä aikaa myynnissä olleet päiväliput ovat olleet suosittuja ja niitä on kiitelty. Kaikkien aikojen kävijäennätys jäi lauantaina muutaman sadan lipun päähän, mutta olihan täällä väkeä. Työntekijät ja bändit mukaan lukien Laulurinteellä iltaa vietti noin 26 000 ihmistä, kyllähän tuo jo riittää, Pyykkönen toteaa.

Ilosaarirockin omilla leirintäalueilla yöpyi yhteensä noin 5000 telttailijaa, joka on noin 1500 enemmän kuin viime vuonna. Yöpyjien määrän kasvu selittyy osin viime vuotta nuoremmalla festivaalikansalla.

Viranomaiset tyytyväisiä järjestelyihin

Poliisi- ja pelastusviranomaisten mukaan Ilosaarirock on sujunut edellisvuotta rauhallisemmin. Ensiapupisteellä apua tarvittiin lähinnä pienten haavereiden kuten rakkojen ja hiertymien hoitoon. Poliisille festivaali ei tuottanut ylimääräistä kiirettä, puoleen yöhön mennessä poliisille oli tehty 21 rikosilmoitusta. Hälytystehtäviä Joensuussa oli 37, joista vain kaksi sijoittui festivaalialueelle. Päihdepäivystyksessä kävi lauantaina 33 asiakasta. Asiakkaiden keski-ikä oli edellisvuotta alhaisempi.

Ilosaarirockin uusi alue keräsi kiitosta yleisöltä. Yli 10 000 neliömetriä uutta pinta-alaa vähensi alueen ruuhkautumista ja toi festivaalille avaruuden tuntua. Asiakkaat kiittelivät myös Ilosaarirockin panostamista kierrätykseen.

Lisätiedot:
www.ilosaarirock.fi

Haastattelut:
Toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen 050 354 9068 markku @ilosaarirock.fi

Tiedottaja Petri Varis 044 293 6889 petri @ilosaarirock.fi