Joensuussa 13.-15.7.2012 Media Facebook Vimeo 360° virtuaalifestivaalit Lataa mobiiliopas Osta liput Uutiskirje Hiilijalanjälki Keskustelu

Mitä sinä voit tehdä?

Ilosaarirock tykkää luonnosta. Laulurinne on mahtavan kaunis paikka ja sellaisena se halutaan säilyttää. Festivaalit tuottavat valitettavasti valtavat kasat jätettä eivätkä ole muutenkaan ympäristön suurimpia suosikkeja. Ilosaarirock tekee paljon työtä pienentääkseen ympäristön kuormittumista, mutta sinun panoksesi on yhtä tärkeä. Alla muutamia esimerkkejä kuinka voit osallistua talkoisiin.

Tuo mukanasi vain mitä tarvitset ja kierrätä loput!

Miksi kantaa mukana ylimääräistä tavaraa? Ravi- ja Niittyleirinnässä kierrätyspisteelle täyden roskapussin palauttanut saa yllätyksen. Maanantai-aamuna infopisteille kerätään pakettiin laitettuja telttoja ja katoksia. Myös niiden palauttajille on luvassa jotain ihanaa ja mieltä piristävää.

Kierrätä ja pistä roskat roskiin!

Rokissa kierrätetään jätettä. Alueelta löytyy lukuisia roskiksia biojätteelle, sekajätteelle, metallille, lasille ja kartongille.

Biojäte

Ruokamyyntipaikoilta saatavat lautaset ja ruokailuvälineet, myös ne muovisen näköiset. PLA-muovi on biohajoavaa, uusiutuvista raaka-aineista tehtyä muovia. Tänne myös servietit, ruuantähteet ja muu eloperäinen maatuva aines. Ei tupakantumppeja.

Energiajäte

Energiajätteenä kerätään useita pakkausmateriaaleja, erityisesti muovia. Energiajakeista tuotetaan sähköä ja lämpöä seoksena muiden polttoaineiden kanssa. Energiajätteeseen kuuluvat muovikääreet, elintarvikkeiden muoviset pakkaukset huuhdeltuina, kuten viili- ja jogurttipurkit, voi- ja margariinirasiat, muovikanisterit ja -sangot, ämpärit, muovikassit, styroksit, likaantunut, kostea pahvi ja kartonki, paperi ja pienet puujätteet.

Sekajäte

Kaikki se jäte, joka ei kuulu muihin roskiksiin ja jota ei voi kierrättää.

Metalli

Peltipurkit, metalliset purkkien kannet, kruunukorkit ja muu metalli.

Lasi

Pilttipurkit ja lasipullot. Pulloissa saa olla etiketit ja sulkimet paikallaan.

Kartonki

Ruskea kartonki, paperikassit, kaljakääreet. Ei märkää tai likaista materiaalia, kiitos.

Tupakantumpit

Tupakantumpit sisältävät useita myrkyllisiä kemikaaleja ja maatuvat erittäin hitaasti. Myrkyt varastoituvat maaperään ja kulkeutuvat vesistöihin. Niitä on myös inhottava siivota. Tupakantumpit kuuluvat niille varattuihin tuhkakuppeihin.

Juo vettä, mutta omasta pullosta!

Alueelle saa tuoda tyhjiä tai avaamattomia limupulloja, joita voi täyttää alueen lukuisista vesipisteistä. Hana on hyvä laittaa kiinni heti täytön jälkeen, ettei vettä valuteta turhan takia maaperään eikä alue silloin mutaannu.

Älä pissi puskaan!

Elä pissi minne vaan, kun voit pissiä lukuisiin bajamajoihin ja pisuaareihin joita alueella on. Sinne tänne pissitty pissa päätyy vesistöihin, eikä kaloilla ole hyvä olla!

Reissaa kavereitten kanssa!

Yhdessä on hauska matkustaa! Juniin on lisätty vaunuja Rokkiviikonlopuksi. Ilosaarirockin sivuilla on vinkkejä bussikyyteihin ja sivujemme keskustelupalstalla voi sopia kimppakyydeistä. Kimppakyydin kuski saa Rokin parkkialueilla ekoetusetelin ja ilmaisen Reilun kaupan kaffen Ilosaari loungessa.