Virkkaa oma tilkkusi Ilosaarirockiin


Meillä Ilosaarirockissa on vuosien saatossa ollut erikoisia ja hullunhölmöjä tempauksia rupiliskon suojelusta jalkapallopeleihin. Tänä vuonna toteutamme festivaalialueelle yhteisötaideteoksen – virkkaamalla! Mukana menossa on Pohjois-Karjalan Martat elikkä ylin auktoriteetti, mitä virkkausmaailmasta osaamme keksiä.

Tilkut käytetään festarialueen tornien päällystämiseen.

Tilkut käytetään festarialueen tornien päällystämiseen.

Ilosaarirock ja Pohjois-Karjalan Martat haastavat kaikki festivaalivieraat ja ylipäänsä Ilosaarirockin ystävät yhteiseen virkkausprojektiin. Tavoitteemme on kerätä ennakkoon valtava kasa tilkkutöitä, joita käytetään somisteina festivaalialueella. Somisteet ripustetaan alueelle rakennettaviin torneihin, jotka toimivat majakoina ja kohtaamispaikkoina festivaaliyleisön keskuudessa. Tornit valaistaan näyttävästi.

Lahjoittaa saa vanhoja tilkkuja tai Ilosaarirockin heinäkuussa Joensuun torille pystyttämässä kontissa voi virkata täysin uusia töitä. Kaikki lahjoitetut tilkut liitetään yhteen ja käytetään festivaalin somistuksessa. Lahjoitetut työt muodostavat näin yhteisötaideteoksen festivaaliyleisön keskuuteen.

Haastamme kaikki mukaan tekemään tilkkuja ja peitteitä. Myös ensikertalaiset käsitöiden maailmassa ovat enemmän kuin tervetulleita. Tilkkutyöt luovutetaan festivaalin (ja pesulareissun) jälkeen paikallisten vanhainkotien asukkaille torkkupeitoiksi.

Jos kaipaat ideaa tilkkutyöhön, oheisen linkin takaa löydät virkattavan isoäidinneliön ohjeen: www.novita.fi/public/File/opiuutta_isoaidinnelio.pdf

Tilkkutyöt voi tuoda Ilosaarirockin Rokkikontille, joka avataan Joensuun torille 1. heinäkuuta. Työt voi myös lähettää Joensuun Popmuusikoiden toimistolle: Joensuun Popmuusikot ry, PL 240, 80101, Joensuu.

Martat ovat Rokkikontilla opettamassa virkkausta 6.7. kello 10–13 ja 10.7. kello 10–13.

Aihe(et): Kohti Rokkia.