Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Festivaalialue

Ilosaarirock järjestetään puistoalueella Joensuun Laulurinteellä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Joensuun torilta.

Festivaalialue aukeaa perjantaina kello 16.30 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 12.

Vuonna 2012 festivaalialuetta laajennettiin Päälavan takana olevalle nurmikentälle. Tänä kesänä laajennetulle nurmialueelle nousee festivaalin uusi lava Tähtiteltta. Suuri ja komea teltta korvaa vanhoille festivaalikävijöille tutun YleX-lavan. Nurmialueelle rakennetaan myös festivaalin sisäravintola Pop up -Kerubi. Nurmikentällä on myös festivaalin elokuvateltta Ilosaari lounge.

Ilosaari lounge, Pop up -Kerubi ja Tähtiteltta

Esiintymislavat Ilosaarirockissa

Ilosaarirockissa on viisi esiintymislavaa: Päälava, Tähtiteltta, Sue-teltta, Rentolava ja Rekkalava. Lisäksi alueelta löytyy elokuvateltta Ilosaari lounge. Lavojen sijainnit löydät aluekartalta.

Lavojen esiintymisaikoja on porrastettu siten etteivät kaikki lavat pauhaa samanaikaisesti. Päälava ja Sue-teltta aloittavat parillisin tasatunnein, Tähtiteltta, Rentolava ja Rekkalava parittomin tasatunnein. Iltaa kohti mentäessä lavoille on varattu tuntia pidempiä esiintymisaikoja.

Päälava

Päälava sijaitsee Laulurinteen keskinurmella. Päälavan alueelta löytyy kaksi anniskelualuetta ja alueen laidalta ruokamyyntirivistö. Päälavan edustalla on koroke pyörätuolilla liikkuville.

Lauantai-illan viimeisen artistin esiintyessä päälava saa ympärilleen tuhansien kynttilöiden meren ja valoloiston. Sitä ei kannata missata!

Tähtiteltta

Ilosaarirockin uutuus on kapasiteetiltaan noin 10 000 henkeä vetävä Tähtiteltta, joka sijaitsee uudella, viihtyisällä nurmialueella Päälavan takana. Pimennetyssä teltassa soittavat festivaalin pop-, kone- ja vaihtoehtokaunokit. Tähtiteltassa järjestetään perjantaina 12.7. festivaalin aloittava Sulo-klubi. Teltassa on miksaustornin vieressä koroke pyörätuolilla liikkuville. Anniskelualueen lisäksi alueelta löytyy vesipiste ja useita vessoja. Tähtiteltan kyljestä löytyy myös ruokaravintola Pop up -Kerubi sekä Ilosaari lounge.

Sue-teltta

Raskaampaa musiikkiin, punkiin ja rockiin keskittyvän Sue-teltan löytää tulevana kesänä alueelta, jossa ennen sijaitsi YleX-teltta. Kun saavut festivaalin kakkosportista sisään, löytyy Sue-teltta menosuuntaan katsoen oikealta puolelta.

Sue-teltan alueelta löytyy anniskelualue, vessoja ja vesipiste.

Rentolava

Rytmimusiikkiin keskittyvä Rentolava Linnunlahden uimarannan ympäristössä on muodostunut omaksi festivaalikseen festivaalin sisällä. Rantahiekassa tanssitaan kiireet pois, rentoudutaan ja nautitaan. Rentolavan esiintyjien vaihtuessa kansaa tanssittaa Rentodisco.

Rannan alueella sijaitsee myös wc-alue, kaksi anniskelualuetta sekä ruokamyyntikojuja.

Rekkalava

Pääportista festivaalialueelle astuttaessa asiakasta tervehtii ensimmäisenä Rekkalava, joka tarjoaa esiintymispaikan uusille ja mielenkiintoisille kyvyille. Rekkalava pamauttaa ilmoille ensimmäiset sävelet perjantain 12.7. Töminä-klubilla. Rekkalavan esiintymisiä voi seurata myös ohessa sijaitsevalta anniskelualueelta.

Ilosaari lounge

Ilosaari lounge on festivaalin elokuvateltta ja levähtämispaikka, joka sijaitsee Tähtiteltan vieressä Päälavan takaisella nurmialueella. Ilosaari loungessa ei soi musiikki, mutta muuta sisältöä kuten elokuvanäytöksiä ja vierailuita, on sitäkin enemmän. Ilosaari loungen ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Klubit

Festivaalin aloittaa perjantaina kaksi klubia: kotimaista rokkia ja poppia tarjoava Sulo-klubi sekä punkkia ja vaihtoehtometeliä tuuttaava Töminä. Molemmat klubit järjestetään festivaalialueella. Sulo-klubi soi tänä vuonna uudessa Tähtiteltassa Päälavan takana. Sulo-klubin järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin keväällä. Töminä-klubi järjestetään viime vuoden malliin Rekkalavan alueella.

Sulo-klubin ohjelman löydät täältä, Töminän ohjelma on täällä.

Sulo ja Töminä ovat ikärajattomia. Molemmilta klubeilta löytyy rajattu anniskelualue, jonne pääsyyn vaaditaan 18 vuoden ikä.

Festivaalialueen aukioloajat ja portit

Ilosaarirockin festivaalialueen pääportti ja kakkosportti avautuvat lauantaina ja sunnuntaina klo 12. Molemmat portit sijaitsevat Linnunlahdentien varressa. Perjantaina klubit avautuvat klo 17. Sulo-klubille kuljetaan kakkosportin ja Töminä-klubille pääportin kautta. Alue tyhjennetään viimeisen esiintyjän lopetettua.

Rannekkeenvaihto- ja lipunmyyntipisteet

Festivaalilippuja vaihdetaan rannekkeisiin jäähallin vieressä sijaitsevissa vaihtopisteissä sekä Joensuun torilla sijaitsevassa Rokkikontissa. Jäähallin vieressä sijaitsevat pisteet ovat avoinna perjantaina klo 12–23, lauantaina klo 11–23 ja sunnuntaina klo 12–20.

Ilosaarirockin lippuja myydään pääportin ja rannekkeenvaihtopisteiden luona sijaitsevissa pisteissä, mikäli niitä ei myydä ennakosta loppuun. Lipunmyyntipisteet ovat avoinna perjantaina klo 12–23, lauantaina klo 11–23 ja sunnuntaina klo 12–20. Lippuja on myynnissä rajoitetusti, joten suosittelemme, että ostat lippusi ennakkoon.

Sulo-klubin lippuja myydään kakkosportilta ja Töminä-klubin lippuja pääportilta. Klubiliput vaihdetaan rannekkeisiin klubien porteilla ja jäähallin viereisissä vaihtopisteissä.

Infopiste ja löytötavarat

Ilosaarirockin infopiste eli Poppikoppi palvelee yleisöä läpi festivaaliviikonlopun lähellä pääporttia. Infopiste palvelee asiakkaita perjantaista maanantaihin ympäri vuorokauden ja sieltä löytyy apu moniin eri tilanteisiin, oli sitten kyse kadonneesta lipusta tai muusta kinkkisestä tapauksesta. Löytötavarat toimitetaan festivaaliviikonlopun aikana infopisteeseen.

Kännykänlatauspiste löytyy festivaalialueelta Ilosaari loungesta sekä leirintäalueiden infokioskeista.

Tavara- ja viinanarikat

Narikat sijaitsevat festivaalialueen läheisyydessä. Narikkapalvelu maksaa 2 euroa. Varaa käteinen ja tasaraha. Narikoiden aukioloajat ovat perjantaina klo 17–03, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–01. Käy noutamassa tavarasi ennen sulkemisaikaa! Emme vastaa hakematta jätetyistä tavaroista.

Alkoholijuomien tuominen festivaalialueelle on kielletty. Myöskään tyhjiä tai vettä tms. sisältäviä alkoholipulloja ei saa tuoda alueelle. Alkoholit tulee jättää niille varattuihin viinanarikoihin.

Ruoka- ja korumyynti sekä Rokkituotteet

Ilosaarirockin ruokamyyntikojuista löytyy liha-, kasvis- ja vegaaniruokaa. Pääruokamyyntirivistö sijaitsee Päälavan alueella, mutta myös rannalta, Tähtiteltan nurmialueelta sekä leirintäalueilta löydät ruokamyyntipisteitä. Festivaalialueella on myös koru- ja vaatemyyjiä. Kaikki pisteissä myytävä kahvi on Reilun kaupan kahvia.

Tulevana kesänä festivaalin ruokatarjontaan tulee toivottua lisäystä, kun alueelle ilmestyy ruokaravintola Pop up -Kerubi, jossa tarjoillaan laadukasta ruokaa pöydän ääressä ja sisätiloissa. Pop-up -Kerubi sijaitsee Tähtiteltan alueella.

Festivaalialueella myydään Ilosaarirockin ja festivaalilla esiintyvien bändien tuotteita. Rokkituotteita voi ostaa myös Longplay Musicin verkkokaupasta www.longplaymusic.net ja Joensuun torilla sijaitsevasta Rokkikontista.

Reilua brunssia tarjolla Kuntokeitaalla

Ilosaarirockin virallista ja Reilua rokkibrunssia tarjoillaan festivaalialueen vieressä Kuntokeitaalla. Runsas brunssipöytä sisältää mm. puuroa, leipää lisukkeineen, salaatteja, tuoreita hedelmiä, jogurttia, Reilua kahvia ja teetä. Brunssia on tarjolla lauantaina ja sunnuntaina klo 10–14.

Anniskelualueet

Ilosaarirockin festivaalialueella on kuusi anniskelualuetta. Kaikkien anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, joten pidä mukanasi jokin virallisista henkilöllisyystodistuksista (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti).

WC-alueet ja vesipisteet

Ilosaarirockissa on useita wc-alueita, mistä löytyy sekä wc-koppeja että pisuaareja. Alueilla on myös useita inva-wc-tiloja. Pissi vessaan, älä pusikkoon.

Festivaalialueella sekä leirintäalueilla löytyy vesipisteitä, joissa voit täyttää juomapullosi. Muista huolehtia nestetasapainostasi juomalla riittävästi vettä!

Kierrätys ja roskat

Festivaalialueelta ja leirintäalueilta löytyy useita kierrätyspisteitä, joissa lajitellaan mm. bio- ja sekajäte, lasi ja metalli. Ilosaarirockin myyntipaikoilla käytettävät lautaset ovat biohajoavia eli biojätteen sekaan kuuluvia. Festivaalialueella on kierrätysoppaita, jotka opastavat mihin roskikseen mikäkin roska kuuluu. Ravi- ja Niittyleirinnän kierrätyspisteisiin tuoduista täysistä roskapusseista saa ylläripalkinnon.

Rokkikontti Joensuun torilla heinäkuussa

Rokkikontti on Ilosaarirock shop. Sieltä löydät kaiken festivaalitarpeiston paidoista ja hikipannoista festivaalilippuihin. Kontilla toimii myös rannekkeenvaihto ja siellä tehdään erilaisia Reilun kaupan tempauksia. Rokkikontti sijaitsee Joensuun torilla ja se avautuu maanantaina 1.7.


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev