Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Eläkeläiset 20v

Eläkeläiset 20v

Minkälainen on kaksikymppinen eläkeläinen? Rääväsuinen, syljeskelevä, v*ttuileva, nousuhumalainen, auktoriteetteja inhoava, ylimielinen, epäkypsä besserwisser joka työtä vieroksuen rallattelee kaikki päivät lapsellisia sävelmiä humalapäissään pitkin pitäjiä. Onneksi sellaisia ei Ilosaarirockissa nähdä, vaan yleisöä viihdyttää arvokkaasti ikääntynyt maailmanmenestyjä Eläkeläiset!

On samalla vaikeaa ja loputtoman helppoa uskoa, että humpparetkue Eläkeläiset on ehtinyt jo kahdenkymmenen vuoden kunnioitettavaan ikään. Eläkeläiset on laulamiensa kappaleiden kaltaisesti ollut aina olemassa. Varmaan jo nuijasodan aikaan sahtia pantaessa Onni, Martti ja Kristian kumppaneineen lauloivat uuninpankolla istuen poroista ja irvailivat voutin kustannuksella. Ja kiersivät vankkureilla Preussin linnasta toiseen. Samalla Eläkeläiset edustavat jo katoamassa olevaa maailmaa, aikaa jolloin rokki ei ollut vielä sisäsiistiä ja siinä vielä piili annos vaaraa.

Eläkeläisten synttäreillä tuskin pidetään puheita, kilistellään kuohareita ja jaetaan viirejä. Eiköhän kemut mene vanhaan malliin, tyylillä joka on jatkunut jo 20 vuotta. Tervetuloa Ilosaarirockiin juhlimaan kuomat!

www.humppa.com
facebook.com/pages/Eläkeläiset-official


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev