Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Sigur Rós (ISL)

Sigur Rós

Islantilainen Sigur Rós on ainut laatuaan. Vuonna 1999 julkaistu albumi Ágætis byrjun esitteli maailmalle yhtyeen, jonka pakahduttavan kaunis musiikki kumpusi puhdasta tunnetta ja arktista kaihoa. Albumin laulut olivat lämpimiä ja toiveikkaita, mutta yhtyeen luoma soundimaailma oli toismaallinen ja ennen kuulumaton. Kriitikot ja maailman musiikinrakastajat olivat polvillaan islantilaisten edessä ja Sigur Rósin voittokulku oli valmis alkamaan.

Tällä vuosituhannella Sigur Rós on kehittänyt ilmaisuaan juuri sinne, minne luomisvoima on ohjannut. Yhtye on julkaissut albumeita, ollut mukana elokuvaprojekteissa ja kehittänyt oman kielen, vonlenskan (hopelandish), jolla osa lyriikoista lauletaan. Elävänä esiintyessään Sigur Rós on yhdistelmä turruttavan kaunista musiikkia ja vavahduttavaa visuaalisuutta, joka saa haukkomaan henkeä.

Ilosaarirock on yrittänyt saada Sigur Rósin esiintymään Laulurinteelle jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta suunnitelmat ovat kaatuneet kiertuejärjestelyihin ja aikatauluihin. Viimein, kesällä 2013, Sigur Rósin ensimmäinen Suomen festivaalikeikka tulee tapahtumaan. Laulurinne odottaa valmiina. Suosittelemme saapumaan paikalle.

www.sigur-ros.co.uk
soundcloud.com/sigur-ros
facebook.com/sigurros


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev