Ilosaarirock 12.–14.7.2013
 
 

Reilu vuosi 2013

Ilosaarirockia on mahdollista viettää jatkossa reilulla tavalla. Solmimme yhteistyösopimuksen Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa ja yhteistyön myötä festivaalin asiakkaille on tarjolla eettisesti kestävää ruokaa, kahvia ja viiniä. Yhteistyössä on myös mukana Joensuun kaupunki, jolle on myönnetty Reilun kaupungin arvonimi vastuullisten hankintojen edelläkävijänä.

Asiakkaat pääsevät nauttimaan reiluista tuotteista muun muassa perinteisen rokkiaamiaisen korvaavalla Reilulla brunssilla, jossa on tarjolla runsas ja täyttävä kattaus reilua, luomua ja kotimaista ruokaa. Brunssin menua kehitellään yhdessä Reilun kaupan edistämisyhdistyksen ja Joensuun kaupungin reilujen asiantuntijoiden kanssa.

Ilosaarirockin uusi ravintola Pop up -Kerubi tarjoaa festivaalialueella täysi-ikäisille luomu- ja Reilun kaupan viinejä. Tarjolla on siis reilut kännit. Lisäksi ravintolasta saa luomu- ja lähiruokaa.

Kaikki Ilosaarirockissa tarjottava kahvi on Reilun kaupan kahvia.

Vuoden teemana hankinnat

Ilosaarirock on panostanut jo pitkään vahvasti ympäristönsuojeluun. Viime vuosina festivaali on keskittynyt muun muassa hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen ja kierrätyksen kasvattamiseen. Ilosaarirockille myönnettiin viime vuonna ympäristötyöstä ensimmäisenä festivaalina Suomessa kansainvälisen A Greener Festival Award -sertifikaatin korkeimman, Outstanding-tason arvosana.

Vuoden 2013 ympäristöteema on hankinnat. Asiakkaille tarjottavien ruuan, kahvin ja viinin lisäksi Ilosaarirockin myyntituotteet ovat luonnonmukaisesti ja eettisesti kestävästi tuotettuja. Myös työntekijöiden ja artistien ruokailut pyritään järjestämään eettinen ja ekologinen kestävyys huomioiden ja jopa festivaalin yleisörannekkeet on tehty kierrätettyjen pullojen muovista. Koetamme myös päästä eroon turhista ostoksista kierrättämällä mahdollisimman paljon edellisvuosien materiaaleja.

Suosittelemme kaikkia Ilosaarirockin asiakkaita miettimään ostoksiaan. Kertakäyttöisyys on kirosana!

Miksi Reilu kauppa?

Kehitysmaista tulevien tuotteiden hankkiminen Reilu kauppa -sertifioituna tukee kotimaasta ja läheltä tehtyjä kestäviä hankintoja.

Reilu kauppa antaa kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille mahdollisuuden elättää itsensä omalla työllään. Hankkimalla kehitysmaatuotteita Reilu kauppa -sertifioituna varmistutaan siitä, että tuotteet on viljelty valvotuissa oloissa ilman ihmisoikeusloukkauksia ja lapsityövoimaa.

Hankinnoissa halutaan huomioida kestävä kehitys myös niissä maissa, joista tuotteita tulee. Reilun kaupan järjestelmään kuuluvat tiukat ympäristökriteerit jotka säätelevät viljelyä alkuperämaassa. Reilun kaupan tuotteiden viljelyssä geenimuuntelu on kielletty. Moni Reilun kaupan tuotteista on myös luomutuote.

Reilun kaupan tuotteista maksettava takuuhinta mahdollistaa sen, että kehitysmaiden viljelijät voivat tulla toimeen omalla työllään.

Reilun kaupan tuotteista maksettava erityinen Reilun kaupan lisä mahdollistaa sen, että viljelijäyhteisöt voivat parantaa omaa hyvinvointiaan esimerkiksi rakentamalla sairaaloita, teitä, kouluja tai kaivoja.

Reilun kaupan järjestelmä on kansainvälisesti tunnetuin ja kriteereiltään kattavin eettinen sertifiointijärjestelmä, jota valvoo ulkopuolinen valvontayritys.

Reilun kaupan järjestelmää kehitetään jatkuvasti yhteistyössä viljelijöiden ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Viljelijöillä on 50% äänivalta kaikessa päätöksenteossa.

Reilun kaupan järjestelmässä lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty.

Lisätietoa Reilusta kaupasta ja Reilun kaupan tuotteista: www.reilukauppa.fi

Reilu kauppa


Joensuun Popmuusikot ry PL 240 80101 Joensuu   Kysy Rokista: if.kcoriraasoli@ofni   Verkkotoimitus: if.kcoriraasoli@okkrev