Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Saapuminen

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä torilta. Tältä sivulta löydät informaatiota Ilosaarirockiin saapumisesta, Rokkijunien- ja bussien liikennöinnistä, festivaalin auto- ja pyöräparkkialueista sekä festivaalin aikaisista tilapäisistä liikennejärjestelyistä.

Junat

Junalla pääsee helposti ja ekologisesti Ilosaarirockiin. Junien aikataulut voit tarkistaa VR Matkahausta. Junissa on Ilosaarirockin aikana lisävaunuja.

Ilosaarirock-juna Helsingistä Joensuuhun ajetaan lauantaina 12.7. ja Joensuusta lähtee paluujuna maanantaina 14.7. klo 2.00. saapuen Helsinkiin maanantai-aamuna klo 7.35. Paluujunassa on myös makuupaikkoja! Katso aikataulut: www.vr.fi.

Kimppakyydit ja bussikuljetukset

Näiden sivujen keskustelupalstalta löytyy osio järjestämö, jonka kautta joka vuosi sadat rokkivieraat sopivat kimppakyydeistä Ilosaarirockiin ja takaisin. Kyytejä voi myös huhuilla Ilosaarirockin Facebook-eventissa.

Useat yhdistykset ja matkanjärjestäjät tekevät bussimatkoja Ilosaarirockiin. Se on helppo, ympäristöystävällinen ja mukava tapa matkustaa festareille ja tavata uusia ihmisiä.

Helsinki–Joensuu–Helsinki:
Järjestäjä: Aseistakieltäytyjäliitto ry
Lisätietoja: www.akl-web.fi, Facebook

Helsinki–Joensuu–Helsinki:
Järjestäjä: Riskiretket
Lisätietoja: www.riskiretket.fi, Facebook

Vaasa–Joensuu–Vaasa:
Järjestäjä: Vaasan uuden kulttuurin yhdistys Volume
Lisätietoja: www.volume.fi, Facebook

Oulu–Joensuu–Oulu:
Järjestäjä: Rotos ry
Lisätietoja: www.rotos.fi, Facebook

Rokkibussit liikennöivät rautatieaseman ja festivaalialueen välillä

Rokkibussit liikennöivät perjantaina ja lauantai-aamupäivän aikana rautatieasemalta festivaalialueelle ja sunnuntaina festivaalialueelta takaisin asemalle. Perjantaina ja lauantaina bussit pysähtyvät myös koulumajoituksessa. Rokkibussit lähtevät rautatieasemalta junien saavuttua ja bussien täytyttyä.

Rokkikontti palvelee Joensuun torilla

Joensuun torilla palvelee Ilosaarirockin oma Rokkikontti. Rokkikontilta voit ostaa Ilosaarirock-tuotteita (t-paitoja, huppareita, pipoja, avaimenperiä, kangasmerkkejä, varvastossuja), Ilosaarirockin ja klubien lippuja, Rokkibrunssit ruokaliput sekä Vekararokin lippuja. Rokkikontilla vaihdetaan Ilosaarirockin ja klubien ennakkolippuja rannekkeisiin maanantaista 7.7. alkaen.

Rokkikontti

Rokkikontin aukioloajat:
ma 30.6. – la 5.7. klo 10–16
ma 7.7. – ke 9.7. klo 10–16
to 10.7. klo 10–19
pe 11.7. klo 10–19
la 12.7. klo 10–14

Muuttuneita liikennejärjestelyitä Ilosaarirockin aikana

Ilosaarirock aiheuttaa tilapäisiä muutoksia Laulurinteen ja sen lähialueen liikennejärjestelyihin, jotka helpottavat ja turvaavat yleisön liikkumista alueella sekä rauhoittavat lähialueita. Suosittelemme paikallista yleisöä saapumaan alueelle kävellen tai pyörällä. Valvottu pyöräparkki sijaitsee jäähallin edessä.

Linnunlahdentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä Länsikadun ja Kuntokeitaan väliseltä osuudelta perjantai-iltana klo 17. Tie avataan autoille maanantaina klo 06.

Länsikatu suljetaan moottoriajoneuvoilta ja kevyeltä liikenteeltä perjantaina klo 17 Papinkadun ja Eteläkadun väliseltä osuudelta. Tie avataan maanantaina klo 06.

Laulurinteen alueen lähikaduilla on Ilosaarirock-viikonloppuna tilapäisiä pysäköintikieltoja. Älä hanki sakkoja, noudata kieltoja! Pysäköintiä valvoo järjestyksenvalvojien lisäksi poliisi ja pysäköinninvalvojat. Pysäköinti Linnunlahdentielle tai sen reuna-alueille on kielletty. Lisäksi autoissa majoittumista muualla kuin sallituilla alueilla valvotaan.

Parkkialueet autoille

Hallitien vartioitu parkkitalo on varattu viikonlopuksi Ilosaarirockin asiakkaiden käyttöön ja siitä huolehtii Joensuun Pysäköinti Oy. Parkkitalo sijaitsee aivan Holiday Linnunlahden vieressä ja parkkeeraaminen sinne maksaa 24€ / viikonloppu. Parkkitaloon ajetaan perjantaina Linnunlahdentietä pitkin Länsikadun suunnasta. Autoa ei voi siirtää parkkitalosta pois viikonlopun aikana, vaan vasta sunnuntaina klo 17–24 tai maanantaina. Autolla pääsee käymään lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Parkkimaksu maksetaan sunnuntaina parkkitalon maksuautomaateille perjantaina saatua parkkilippua vastaan.

Ilosaarirockin muut parkkialueet sijaitsevat Ravi- ja Niittyleirinnän läheisyydessä. Näillä parkkialueilla veloitus on 15€ / pysäköintikerta. Pysäköinti Linnunlahdentielle tai sen reuna- alueille on kielletty.

Huom! Autopaikkoja on rajoitetusti. Ajoneuvoissa yöpyminen on parkkialueilla kielletty. Festivaalialueen vieressä kulkeva Linnunlahdentie suljetaan autoliikenteeltä perjantaina klo 17. Tien sulkemisen jälkeen ajo Ravi- ja Niittyleirinnän parkkialueille tapahtuu Heinäpurontien kautta.

Pyöräparkki palvelee festivaaliviikonloppuna

Valvottu pyöräparkki sijaitsee jäähallin edessä. Pyöräparkki on avoinna perjantaina 17–03, lauantaina klo 11–02 ja sunnuntaina klo 11–01. Polkupyörän jättäminen parkkiin maksaa 2€ / kerta. Muista noutaa pyöräsi ajoissa ennen parkin sulkemisaikaa.