Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Vapaaehtoistyö

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Hakemuksia saapui ennätysmäärä, kiitämme kaikkia hakemuksen lähettäneitä kiinnostuksesta. Kaikille hakijoille ilmoitetaan pääsystä hommiin viimeistään maanantaina 30. kesäkuuta.

Vapaaehtoisinfo

Päivitetty 2.7.2014

Vapaaehtoisiksi valittujen kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: if.kcoriraasoli@otsolikneh vastaa, neuvoo ja opastaa.

Henkilöstö, vapaaehtoisen paras kaveri

Ilosaarirockin henkilöstö on vapaaehtoisen paras kaveri. Henkilöstö auttaa ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin. Tapahtuman aikana henkilöstön toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet sekä ruokaliput. Toimipiste sijaitsee jäähallin eteisaulassa ja on auki torstaista sunnuntaihin.

Henkilöstön toimipisteen aukioloajat:
torstai 10.7. klo 12–18
perjantai 11.7. klo 10–22
lauantai 12.7. klo 10–18
sunnuntai 13.7. klo 11–14

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein käy niin, että kaikki saapuvat samaan aikaan hakemaan kulkulupiaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Katso henkilöstön toimipisteen ja taukotuvan sijainnit aluekartasta.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 12 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän kahden tai kolmen päivän ajan, keskimäärin 16 tuntia yhteensä. Työvuorot sovitaan oman esimiehen eli vastaavan kanssa.

Mitä vapaaehtoinen saa?

Vapaaehtoiset saavat työvuorossa käytettävän duunaripaidan, Staff-rannekkeen eli sisäänpääsyn festarille ja työpisteelleen sekä lämmintä ruokaa työvuoron aikana. Kauempaa tulleet saavat myös majoituksen festivaalin leirintäalueella. Vapaaehtoisena pääset perjantain Töminä-klubille ilmaiseksi ja Sulo-klubille puoleen hintaan.

Duunaripaidassa erottuu

Mahtava duunaripaita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Sitä käytetään työvuoron aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Koska kyseessä on työpaita, joka erottaa vapaaehtoisen muusta festarikansasta, ei duunaripaitaa saa käyttää vapaalla ollessa. Paidan pitäminen alkoholin vaikutuksen alaisena on ehdottomasti kielletty!

Ruokaa nälkäisille

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka vuoron aikana. Vapaaehtoisten ruokailu tapahtuu Tiedepuistolla festivaalialueen vieressä. Ruoka tarjoillaan ruokalippua vastaan.

Ilmaista kahvia ja teetä Taukotuvalta

Vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta ilmaista Arvid Nordquistin Reilua ja luomua Reko- kahvia! Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Sue-lavan takana. Taukotuvasta voi ostaa myös omakustannushinnalla leipää, pullaa ja muuta pientä purtavaa. Taukotuvalla on myös netti ja yllätysohjelmaa.

Majoitus

Joensuun ulkopuolelta saapuvien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omilla leirintäalueilla Ravi- ja Niittyleirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan. Majoittumaan pääsee majoittumislomakkeella. Lomakkeen saat henkilöstöstä samalla, kun haet passisi/rannekkeesi. Majoittumislomake on henkilökohtainen. Vapaaehtoisille ei ole varattu omaa erillistä tilaa leirinnästä, joten pääset helposti oman kaverin viereen nukkumaan.

Narikka ja pyöräparkki

Tavaranarikat ja pyöräparkki ovat ilmaisia kaikille vapaaehtoisille, saat edun Staff-ranneketta näyttämällä.

Ilmainen Töminä, Sulo puoleen hintaan

Vapaaehtoiset saavat perjantain Töminä-klubin ilmaisen rannekkeen henkilöstön toimipisteeltä Jäähallilta ilmoittautuessaan paikalle. Vaihtoehtoisesti Töminä-rannekkeen saa myös leirintään saapuessa. Lisäksi vapaaehtoiset voivat ostaa Sulo-klubin lipun puoleen hintaan henkilöstön toimipisteeltä.

Ilmainen Deezer

Ilosaarirock ja musiikkipalvelu Deezer ovat kimpassa ja tästä hyvästä Ilosaarirockin vapaaehtoisille on tarjolla musiikin streaming-palvelu Deezer Premium kahden kuukauden ajan ilmaiseksi. Testaa ja ihastu! Lataa Deezer täältä.


Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan myös kaikkien vapaaehtoisten panosta. Festarilla voi kierrättää energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, pahvin, paperin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuus- ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojalle ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee toimittaa huoltajan suostumus vapaaehtoistyöhön. Allekirjoitettu suostumus postitetaan Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle osoitteeseen:

Joensuun Popmuusikot ry
PL 240
80101 Joensuu

Tai sen voi tuoda toimistollemme (Suvantokatu 1, Joensuu). Alle 18-vuotiaiden hakemukset käsitellään vasta kun olemme saaneet allekirjoitetun suostumuksen.

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh.