Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Alueohjelma

Varsinaisten lavojen lisäksi Ilosaarirockin festarialueella, leirintäalueilla ja lähiympäristössä tapahtuu hurjasti. Ilosaarirockissa voi muun muassa skeitata, keilata, joogata, pelata pingistä, katsoa roller derbyä, temppuilla karnevaaleilla, tanssia reggaetonia, kutoa sukkia ja tietenkin tanssia hitaita Juustodiscossa!

Juustodisco

Juustodisco Viime kesänä legendaarisiin mittasuhteisiin kasvanutta Juustodiscoa tanssitaan Ravileirinnän perällä pe–su klo 23–02. DJ-hommat hoitaa viime vuoden malliin Janne Laurila ja luvassa on jälleen kolme tuntia pelkästään illan viimeisiä hitaita.

Etsi itsellesi tanssipartneri ja tule tunnelmoimaan festareiden övereimpiä slovareita! Juustodiscon ikäraja on 18 vuotta.

Vuoden 2013 Juustodiscon tunnelmia ja Janne Laurilan haastattelun löydät täältä.

Päivätanssit

Päivätanssit Juustodiscon tiloissa Ravileirinnässä järjestetään lauantaina ja sunnuntaina klo 11–13 päivätanssit. Tarjolla iki-ihanaa iskelmää ja kylmiä virvokkeita festaripäivän starttiin. Päivätanssien ikäraja on 18 vuotta.


Pingisklubi

Pingisklubi Tampereen Pingisklubi järjestää ryhmäpingistä Rentodiscon edustalla Rentolavan rannalla lauantaina ja sunnuntaina klo 12–17. Kuka tahansa saa osallistua peleihin, joissa siis pelataan pingistä isolla porukalla Rentodiscon DJ-vieraiden lyödessä tahdit. Riemastuttavaa puuhaa!


Karnevaalialue

Festarialueella Rentolavan ja Tähtiteltan välissä on karnevaalialue, jossa voi puuhata erilaisilla peleillä. Tarjolla on muun muassa pussauskoppi, pallonheittoa, tunnustuskoppi synninpäästöineen, ongintaa, nuorallakävelyä ja sirkustemppujen open stage. Karnevaalihenkilökunta päivystää noin klo 13–19.

Tikarin skeittikisat

Tikarin skeittikisat Perinteiset Tikarin skeittikisat käydään lauantaina kello 12 pääportin läheisyydessä sijaitsevassa skeittiparkissa. Luvassa huikeita suorituksia ja letkeää tunnelmaa. Vapaa pääsy.

Nolla.net TV:n kooste vuoden 2013 kisoista on nähtävissä täällä.

Roller Derby

Roller Derby Joensuun roller derby -joukkue Rolling Rogues järjestää roller derby -näytösottelun Mehtimäen jäähallissa, Ilosaarirockin pääporttia vastapäätä lauantaina kello 12. Leidit pelaavat tietenkin full contact -hengessä ja vastaan asettuu Kouvola Rock'n Rollers. Otteluun on vapaa pääsy.

Alue-esiintyjät

Grannies Smokin Pipes Festarialueella kiertää erilaisia riemukkaita alue-esiintyjiä. Genrerajoja rikkoja hip hop -ryhmä Grannies Smokin Pipes retkeilee ympäri aluetta ja viihdyttää letkeällä poljennolla, kun taas Janne ja Tulkki repii auki suomalaista rocklyriikkaa, sitä esittäen sekä tulkiten.

Hyvällä onnella tapaat myös muita alue-esiintyjiä. Älä säikähdä jos tapaat jonkun heistä. Saa ruokkia.

Jooga & reggaeton

Lauantaina kello 12 Ravileirinnässä järjestetään ohjattu reggaeton-tanssiopetus. Tarjolla siis hetki rentoa kesäketkuttelua. Panamassa syntynyttä tanssimuotoa ohjaa ja opettaa loistava ja mukaansatempaava Jenni!

Sunnuntaina kello 11:30 Niittyleirinnässä on tarjolla ohjattu joogahetki, jonka aikana voit rentouttaa kipeytyneet lihaksesi. Jooga sopii myös ensikertalaisille. Ota mukaan oma makuualustasi matoksi tai joogaile menemään nurmella!

Kudo sukkaa

Festarialueen uudessa Soundi-kahvilassa on mahdollista opetella kutomaan sukkia marttojen opastuksella lauantaina ja sunnuntaina noin kello 12–18. Martoille voi tuoda myös puolivalmiita sukkia viimeisteltäväksi. Martat lahjoittavat sukat ensiasuntoihin muuttaville nuorille. Heikossa hapessa vaeltava festarivieras saa martoilta saa myös isoäidillistä lohtua ja hyviä neuvoja.

Keilarata

Festarialueen vieressä Kuntokeitaalla (jossa järjestetään myös Rokkibrunssi) voi käydä keilaamassa festarihengessä. Radat ovat auki koko viikonlopun. Kuntokeitaalla on myös erityinen Rokkikaato-sarja, jossa viikonlopun 10 parasta tulosta palkitaan. Rokkikaato-sarja maksaa vain 5 euroa.


Alueohjelman lisäksi Ilosaari loungessa voi katsella elokuvia, nauraa stand upille, kuunnella livehaastatteluja ja katsella futista. Rentodiscossa taas on mahdollista kuunnella festareiden parhaita DJ:tä.


«  ohjelmasivulle