Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Black Lizard

Black Lizard

Helsinkiläinen Black Lizard voitti YleX:n ja Rumban loppuvuonna järjestämän Tulevaisuuden tusina -äänestyksen. Äänestyksessä musiikkialan ammattilaiset valitsevan mielestään lupaavimman tuoreen artistin, jonka uran uskotaan lähtevän lentoon. Black Lizardille näin voi hyvinkin käydä, myös maamme rajojen ulkopuolella.

Black Lizardin äärimmäisen esteettisestä musiikista tulee mieleen Spiritualized säröisimmillään, The Jesus And Mary Chain, tanskalainen Raveonettes ja Primal Scream tylyimmillään. Kyse on siis kovaäänisestä, mutta etäisen tunnelmallisesta shoegazing-kitararockista. Tuota sarkaa Black Lizard kyntää kenties paremmin kuin kukaan suomalainen ennen heitä. Bändin levyn on tuottanut The Brian Jonestown Massacresta tuttu Anton Newcombe ja masteroinut Spaceman 3:n Sonic Boom. Albumin soundissa ollaankin todella asian ytimessä.

Lopullisen paikkansa Black Lizard lunastaa lavalla. Bändi pystyy toteuttamaan hypnoottisen äänimaisemansa elävänä ihailtavan taitavasti ja asiallisen lujalla äänenpaineella. Eihän tämä kovin ihmisläheistä musiikkia ole, mutta hitto että toimii komeasti!


«  ohjelmasivulle