Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Damn Seagulls

Damn Seagulls

Helsinkiläinen rockyhtye Damn Seagulls on herännyt horroksesta. Ja kuinka hienosti se heräsikään! Kuin puskista bändi julkaisi helmikuussa erittäin komean Hold Your Head Up High -sinkun, joka on kenties koko bändin uran upein sävellys. Neljäs albumi Let It Shine ilmestyy toukokuussa ja kesällä Damn Seagulls kiertää Suomea levittäen soulrockin ilosanomaa.

Hold Your Head Up High esittelee entistä enemmän ajattomalta kuulostavan yhtyeen. Biisin poljennosta ja torvitaustoista tulee mieleen Stax-soulin kiihkeys ja sulava melodiikka johdattaa naapurimaan Nicke Anderssonin The Solution -yhtyeen raukeuden äärelle. Iso kokoonpano puhaltaa yhteen hiileen tukien solisti Elorannan entistä syvemmältä kumpuavaa laulua.

Eloranta on viime aikoina kiertänyt Suomea Pää Kii -yhtyeen mukana. Jääkin nähtäväksi millaisia jälkiä Pää Kii -pesti on mieheen jättänyt. Damn Seagulls on rauhoittunut sitten debyyttilevynsä raikulivuosien, mutta mistään pyhäkoulupojista ei vieläkään ole kyse. Sielukkaasta musiikista huolimatta luvassa on taatusti raivokasta energiaa ja rokkikohkausta!


«  ohjelmasivulle