Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Death Hawks

Death Hawks

Teemu Markkulan johtama Death Hawks on ollut viime vuodet Suomen indierock-kentän suurimpia puheenaiheita. Salaperäinen, psykedeliaa ja 70- luvulta haisevaa jammailua kaihtamaton yhtye on poseerannut kansikuvissa, soittanut viileimmillä keikkapaikoilla ja se on myös noteerattu korkealle Euroopan vaihtoehtopiireissä.

Haukat ovat julkaisseet kaksi hypnoottisen valloittavaa albumia, mutta bändin hienouden tajuaa todella vasta keikalla. Markkula taikoo kitarastaan lumoavia ja salakavalasti eteenpäin kulkevia riffejä, joita bändi jumittaa menemään minuuttitolkulla välittämättä tuon taivaallista hittiformaateista. Välillä pusketaan pitkä tovi yhtä sointua Markkulan kuiskaillessa päälle loitsujaan, joissa sanoja ei tarvita. Bändiä jää tuijottamaan silmät ymmyrkäisinä ja lavalta kumpuavaan alkukantaiseen rytmiin uppoaa syvälle. Paras tapa nauttia Death Hawksin keikasta onkin vapauttaa jalat ja antaa rytmin tanssittaa transsiin.

Kerrassaan huikea yhtye tämä haukkaporukka. Aivan turhaa haikailla ulkomaiden karvakuontaloiden perään kun meillä on tällaista omasta takaa!


«  ohjelmasivulle