Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Ellie Goulding (UK)

Ellie Goulding

Vuonna 2010 BBC:n vuoden lupaavimmaksi artistiksi valitun Elena Jane Gouldingin urakehitys on ollut hurjan vauhdikasta. Palkinnon jälkeen laulaja-lauluntekijä Ellie Goulding on julkaissut kaksi Britannian listaykköseksi yltänyttä albumia, joista jälkimmäinen Halcyon on roikkunut listalla jo yli vuoden! Levyiltä on irrotettu kymmenisen hittisingleä, jotka ovat soineet radioissa ja yökerhoissa kautta maailman. Ellie Gouldingista on kasvanut muutamassa vuodessa yleisön ja kriitikoiden rakastama suuren luokan kansainvälinen tähti, jonka musiikkivideoita on katsottu YouTubessa satoja miljoonia kertoja.

Ellie Gouldingin musiikista voi löytää sävyjä esimerkiksi Imogen Heapin ja Faithlessin tunnelmoinnista. Ellien tavaramerkki on ilmava vibrato, joka tuo sielun mahtipontisiin ja kohtalokkaisiin popkappaleisiin. Suomessakin laajaa radiosoittoa nauttivien hittien määrä on nuorelle artistille kova: Burn, Figure 8, Lights, Anything Could Happen, Starry Eyed...

Ellie Goulding on esiintynyt Suomessa kerran aikaisemmin, radiokanava YleX:n järjestämällä klubilla loppuunmyydyllä Tavastialla. Tähden nykyiseen suosioon eivät enää kotimaiset klubit riitä, joten on korkea aika saada maailman kuumimpiin artisteihin kuuluva Ellie suomalaiselle festivaalilavalle!


«  ohjelmasivulle