Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

J. Karjalainen

J. Karjalainen

Viime kesänä Sulo-klubilla esiintynyt J. Karjalainen sai aikaan sellaiset kananlihat, ettei meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin buukata porukka Laulurinteelle myös tänä vuonna, tällä kertaa ihan festivaalialueelle.

J. Karjalainen osoitti viime vuonna julkaistulla Et ole yksin -albumillaan, että rakkaudella ja taidolla sävelletty, sanoitettu ja soitettu musiikki pärjää aina, olivat musatrendit ja muotityylit millaisia tahansa. Et ole yksin -levyn resepti on hyvin yksinkertainen. Karjalaisen sävellykset ovat hyvin sielukkaita ja tarttuvia, bändi soittaa ilmavasti ja tunnelma on kypsän seesteinen. Tässä hektisessä ajassa albumin laulut ovat kuin portti kotiin, lapsuuteen ja kesämökille. On kuin musiikin alkaessa kuulijan päälle vedettäisiin harso, joka peittää lempeään turvallisuuteen. Samalla kyse on kuitenkin verevästä rockmusiikista, jota soitetaan iän tuomalla kokemuksella. Keikalla nautittuna tämä yksinkertainen keitos on kenties parasta mitä olemassa on.

J. Karjalaisen laulukirjassa riittää laulettavaa ja sanat ovat suomalaisilla hyvin hallussa. Viimeaikaisilla keikoilla yhtye on hellinyt yleisöä tukevalla kattauksella tunnettuja hittejä aina Doriksesta Telepatiaan. J. Karjalaisen noustessa lavalle voi vaihtaa vapaalle ja avata äänijänteet.


«  ohjelmasivulle