Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Lapko

Lapko (kuva: Jussi Sallinen)

Harjavallan altsu-ylpeys Lapko soittaa kesän ainoan keikkansa Ilosaarirockissa. Samalla kyseessä on yhtyeen uuden, laajennetun kokoonpanon ensimmäinen keikka ja luvassa on myös uutta materiaalia!

Vaihtoehtorockia, metallia ja progesävyjä sekoitteleva Lapko jo vuosikaudet ollut vakiokalustoa maailman rockfestivaaleilla ja asiansa tuntevien musalehtien palstoilla. Bändi julkaisi viidennen albuminsa vuonna 2012 ja löysi levyn myötä todellisen itsensä. Pyllykantinen levy kantoi yksinkertaiseksi nimeä LOVE, mutta ylösalaisin kirjoitettuna. Levyllä Lapko riisui vaatteidensa lisäksi myös musiikistaan kaiken ylimääräisen.

Siivousta tehdessään Lapko on myös muokannut kokoonpanoaan. Aiemmin triona tunnettu yhtye esiintyy Ilosaarirockissa uudessa, nelihenkisessä kokoonpanossaan. Rumpali Janne Heikkonen on vaihtanut soittimensa kitaraan ja rumpuja on palkattu paukuttamaan Tuvalu-mies Jussi Matikainen. Kyseessä on uuden kokoonpanon ensimmäinen keikka, jonka Lapko haluaa soittaa juuri Ilosaarirockin yleisölle. Luvassa on siis taatusti extralatausta. Ilosaarirockin tietojen mukaan Lapko aikoo esittää keikalla myös uutta materiaalia, joten faneille on tiedossa kunnon herkkupäivä.

Lapko tunnetaan jäävuoren kokoisista kertosäkeistä, kumpuilevista ja kuplivista riffeistä, tiukasta soitosta ja Ville Maljan tunnistettavasta, herkänkiivaasta vokalisoinnista. Bändi on onnistunut säveltämään erittäin komeita indie-eepoksia antautumatta piiruakaan kaupallisuudelle. River Venom, All the Best Girls, I Shot the Seriff, Killer Whales ovat kaikki hienoja ja omaperäisiä teoksia, joita on hankala verrata mihinkään toiseen bändiin.


«  ohjelmasivulle