Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Lieminen

Lieminen

Viime syksynä YouTuben valloitti erittäin omituinen video, jossa Alpeilla hengaileva perhe lauloi letkeän biitin päälle lunkilla otteella "Party time excellent, tääl on Lieminen". Homman nimi oli Lieminen ja mukana biisillä olivat helsinkiläiset räp-konkarit Davo ja Edu. Biisi levisi kaikkialle ja kaduilla kyseltiin kuka hiton Lieminen?

Lieminen on yhtä kuin Jaakko Luominen. Entinen hevikitaristi alkoi kirjoittaa omaa popmateriaalia puoliksi vahingossa ja levy-yhtiöt kiinnostuivat tarttuvista biiseistä. Ensimmäinen näyte oli single Tääl on Lieminen, joka levisi netissä kulovalkean tavoin. Seuraavan biisin No mut hei video käytiin kuvaamassa rapakon takana ja raidalla vieraili Sini Sabotage. Lisää Liemisen materiaalia on lupa odottaa ennen kesää.

Lieminen tarjoaa upottavan pehmeää, r&b-henkistä poppia, jonka päällä lepää Luomisen raukea laulu. Referenssejä riittää Queenista Daft Punkiin ja Agentsiin. Tekeillä olevalla ensimmäisen albumin teossa mukana on ollut muun muassa Punavuoren R. Kelly Stig, joten nautinnollista ja koukuttavaa rytmimusiikkia on tiedossa.


«  ohjelmasivulle