Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Rauhatäti & Tes La Rok

Rauhatäti

Rauhatäti on Sodankylästä etelään muuttanut rap-artisti, josta on kuiskittu skenessä jo vuodesta 2007 lähtien. Rauhatädin vahvalla Lapin murteella lausuttuja ja laulettuja riimejä on voinut bongata muun muassa Jätkäjätkien, Jodarokin, Junon, Steen1:n ja Nopsajalan albumeilta ja keikoilta. Lisäksi nainen on esiintynyt Helsingin spoken word- ja runoilloissa. Nyt on viimein oman soololevyn aikana ja hyvä niin, onhan tuota odotettukin!

Ensimmäinen makupala Rauhatädin albumilta on raukean viettelevä Aurinkolahti-sinkku. Biisin ja tulevan levyn tuotannosta vastaa suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri ja dubstepin mestari Tes La Rok. Biisien bassovoittoinen soundi eroaa syvyydellään kotimaisesta hip hopista ja kaiken päällä on Rauhatädin itsevarma mutta herkkä flow. Lyriikat viettävät voimakkaasti vasemmalle, aiheina pyörivät yhteiskunnan kipupisteet terveyskeskusten jonoista kouluväkivaltaan. Keikalla Rauhatäti, Tes La Rok ja laulaja Heidi Kiviharju liikkuvat tunnelmallisista hip hop- ja dubstep-sävyistä raivokkaan energisiin purkauksiin.

Rauhatädillä on kaikki mahdollisuudet napata suomalaisen räpin kuningattaren kruunu itselleen. Biisit on hienoja, tuotanto on ensiluokkaista ja artisti itse on vahva ja omaperäinen. On upeaa saada Rauhatäti Rentolavalle, toivottavasti pitkän uransa alkutaipaleella!


«  ohjelmasivulle