Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Riverside (POL)

Riverside

Puolan Varsovasta ponnistava Riverside on kolmentoista toimintavuotensa aikana tehnyt pitkän päivätyön polttoaineenaan tinkimätön näkemys ja periksiantamattomuus. Progressiivinen rock ei nimittäin ole se mediaseksikkäin musiikkigenre, mutta kovalla työllä ja loistavalla musiikilla on mahdollista päästä pitkälle. Riverside lieneekin Behemothin ohella Puolan tärkein musiikkivientituote.

Progemusiikkia kohtaan tunnetut ennakkoluulot kannattaa heittää pellolle Riversiden tapauksessa. Vaikka lavalla tullaankin näkemään virtuoosimaista soitinten käsittelyä sekä pitkästi ja moniosaisesti polveilevia kappaleita, ei tämä musiikki milloinkaan ole itsetarkoituksellisen vaikeaa kikkailua. Riverside on vuosien saatossa karsinut alkutaipaleensa raskaampia metallivaikutteita, mutta runttaa edelleen tarpeen vaatiessa rappaukset katosta. Olkoon lempparisi Pink Floyd, Porcupine Tree tai Tool, on Riversiden musiikilla sinulle varmasti laajalti annettavaa.

Riversiden oivat levytykset ja ahkera keikkailu ympäri maailmaa ovat muodostaneet yhtyeelle vankan fanikunnan, myös Suomessa. Keväällä 2013 julkaistu Shrine of New Generations Slaves käväisi myös Suomen virallisella albumilistalla. Puolan ihmenelikon vierailua Ilosaarirockiin on toivottu meiltä jo useita vuosia, vihdoin ja viimein tämä onnistui!


«  ohjelmasivulle