Ilosaarirock 11.–13.7.2014  \\  Laulurinne  \\  Joensuu  \\  ilosaarirock  \\  @ilosaarirock

Trentemøller (DEN)

Trentemøller

Tanskalaisen Anders Trentemøllerin pitkä ura elektronisen musiikin parissa on vienyt miestä Kööpenhaminan kellareista Berliinin teknoklubeille ja aina Roskilden päälavalle saakka. Harvakseltaan albumikokonaisuuksia julkaisevan artistin levyt The Last Resort (2006) ja Into the Great Wide Yonder (2010) ovat aikojen saatossa kasvaneet kokeellisen konemusiikin klassikoiksi. Aika näyttää, mikä on syksyllä ilmestyneen Lost-albumin sijainti musadiggareiden koordinaateissa.

Trentemøllerin musiikissa kättä lyövät minimalistiset ambient-tunnelmoinnit, twang-kitaroidut rytmipalat ja uusimman levyn myötä myös yhä enemmän indierockin peruspalikat. Lostin mittavasta vierailijarosterista löytyykin Blonde Redheadin Kazu Makinon ja The Raveonettesin Sune Rose Wagnerin kaltaisia indie-veteraaneja.

Trentemøllerin livekokoonpano on puolestaan vastustamaton soppa rock-elektroniikkaa, pakahduttavan kaunista tunnelmointia, kuulasta poppia ja härskiä diskoa. Ilosaarirockin lavalle saapuu jo syksyllä 2013 käynnistyneen Lost-kiertueen yhteenliisteröimä yhtye takuuvarman tiukassa keikkakunnossa. Tältä kokoonpanolta irtoavat The Mash and the Furyn morriconemaisen jylhät tunnelmat, Gravityn kaltaiset pop-helmet ja Silver Surfer, Ghost Rider Go!!! -kappaleen rytmiräjähdykset. Jos muutama kesä sitten Ilosaarirockissa esiintynyt UNKLE oli sinun juttusi tai tänä kesänä Portishead on must, tarkasta myös tanskalaiset vieraamme.


«  ohjelmasivulle