FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Beres Hammond levitti rakkautta Rentolavan ympärille

Hunajaääninen jamaikalaislaulaja Beres Hammond, tunnettu myös nimellä Lovers rockin kuningas, saapui Ilosaarirockiin levittämään sanomaa rakkauden tärkeydestä. Samaa työtä hän on tehnyt jo kolmen vuosikymmenen ajan ja onnistuu tehtävässään erinomaisesti. "One Love, One Life" on hänen suosituin albuminsa ja voitti Grammy-palkinnon vuonna 2014.

Beres Hammond lauloi tiensä yleisön sydämiin. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Beres Hammond lauloi tiensä yleisön sydämiin. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Keikka on alkamaisillaan, mutta lavan edessä seisoskelee vain kourallinen ihmisiä. Soittimet ovat epävireessä, joten keikan alku venähtää. Aika kuluu, ja yhä enemmän ihmisiä kerääntyy Rentolavan edustalle.

Kun soittimet on saatu viritettyä, bändi soittaa muutaman instrumentaalikappaleen ja yleisö tanssii mukana. Jamaikalaiselle rennolle elämäntyylille uskollisena yleisö vaikuttaa tyytyväiseltä, vaikka keikka alkaa myöhässä. Ihmiset rentoutuvat ja tanssivat rannalla ilta-auringossa. Kukaan ei tunnu valittavan myöhästymisestä.

Lopulta artisti pääsee aloittamaan, kolmekymmentäviisi minuuttia myöhässä. Hän ilmestyy lavalle näyttäen samalta kuin kuka tahansa: pukeutuneena sinisiin farkkuihin, harmaaseen huppariin ja valkoiseen lippikseen.

Heti kun Hammond alkaa laulaa, tämä charmikas, 59-vuotias artisti täyttää lavan vahvalla läsnäolollaan. Hänellä ei ole paljoa aikaa esiintyä, mutta se ei tunnu vaivaavan häntä eikä ketään muutakaan. Anteeksipyyntöjä myöhästymisen johdosta ei kaivata, ja hän laulaakin tiensä yleisön sydämiin melko nopeatempoisella kappaleella No Goodbye, joka kertoo ongelmallisesta parisuhteesta.

Yleisö tanssi Beres Hammondin tahtiin. Kuva: Samu Hintsa

Yleisö tanssi Beres Hammondin tahtiin. Kuva: Samu Hintsa

Lovers’ rockin kuningas on kuitenkin parhaimmillaan romanttisissa balladeissa, kuten Step Aside, joka kertoo miehille naisen kunnioittamisen tärkeydestä.

– Step aside now, let me show you how to treat a woman. She needs a tender touch, She needs loving, oh oh, so much.

Hymy nousee suupieliin, ja rytmi on tarttuvaa. Rakkaus leviää Rentolavan ympärille.

Teksti: Suvi Keturi
Kuvat: Samu Hintsa ja Markus Korpi-Hallila

 

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni