FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Kolmen päivän festarikokemus ensikertalaisen silmin

Verkkotoimitus nappasi kiinni ensikertalaisen. Saara, 20, on tullut Joensuuhun etsimään sitä kuuluisaa festarifiilistä ja paljastaa, mistä kaikesta on kesän paras viikonloppu tehty.

PERJANTAI

Saara vietti perjantain pääosin Sulo-klubilla. Kuva Veera Konsti

Moi ja tervetuloa Ilosaarirockiin! Kerrotko ihan alkuun nimesi, ikäsi ja mistä olet kotoisin?
– Saara, 20 vuotta ja Tervosta olen kotoisin.

Miltä nyt tuntuu?
– Hämmentävältä. Täällä on enemmän porukkaa kuin luulin. En toki ajatellut Ilosaarirockia pieneksi tapahtumaksi, mutta yllätyin silti. Lisäksi jengi on persoonallisempaa kuin kuvittelin, aika erikoista porukkaa, mikä on tosi hyvä juttu. Joensuu vaikuttaa kivalta paikalta. En ole aiemmin käynyt festareilla, joten oottelen vielä sitä kunnon festarifiilistä, josta kaikki puhuu. Vielä ei ainakaan tunnu kovin juhlalliselta, kun aamulla kaverit tulivat herättämään jo kahdeksalta. Syytä aikaiselle herätykselle en tosin tiedä.

Mitä odotuksia sinulla on Ilosaarirock-festivaaleille?
– No mä tykkään vaan kuunnella bändejä. Nämä ovat ensimmäiset kunnon festarit, joten en oikein osaa oottaa muuta kuin sitä festariifilistä.

Näin yhden päivän kokemuksella, mitkä vaikuttaisivat olevan tärkeimmät tavarat, jotka festareille kannattaa ottaa mukaan?
– Kännykkä. Jep, kännykkä. Särkylääkkeet, kahvi. Kuivashampoo. Ilman niitä ei pärjäisi.

 

LAUANTAI

kolmepaivaa_04

Lauantain teema oli nollasta sataan. Kuva: Veera Konsti

Miltä nyt tuntuu?
– Tota, oon ollu vähän hukassa. Tähän päivään on kuulunu itkua, naurua, laulamista, tanssimista. Ihan hyvältä kyllä tuntuu. Fiilis vaihtelee nollasta sataan potenssiin kuustoista, mutta mahtavaa on ollut.

Suosikkibändisi tänään?
Eva & Manu oli täysin uusi tuttavuus, mutta se menee nyt ehdottomasti soittolistoille. Robin oli huippu, kun sen biisit osasi ulkoa. Ja Putro on vakiorakkaus.

Oletko jo ehtinyt maistelemaan joitakin festariruokia?
– Kokeilin härkäburgeria ja yllätyin, kun siinä oli ihan kunnon pihvi. Siis ihan pihvipihvi. Oli hyvää! Söin myös shriratsa-hotdogia. Sekin oli hyvää, tosin kastiketta oli niin paljon, että sitä oli sitten myös naama täynnä.

Mikä biisi kuvaa tähänastista festarikokemusta parhaiten?
– Mikä se on se räppibiisi, jossa lauletaan että nollasta sataan? En muista nyt tällä hetkellä siitä kappaleesta mitään muuta, mutta tuo kohta pitää niin hyvin paikkansa. Tai sitten Samuli Putron Mitäpä jos, kun välillä tulee mietittyä, että entä jos olisin käynyt tuossa välissä vaikka Rantalavalla, mitä jos olisin tehnyt sitä ja sitä, puhunut tuolle ja tuolle… Tai sitten se voisi olla Robinin Parasta just nyt siksi, että voisin kyllä jo väittää, että tämä on kesän paras viikonloppu.

 

SUNNUNTAI

Vaikka jalat ovat tanssimisesta kipeät, niin fiilis on onnellinen ja reppu täynnä uusia hienoja kokemuksia. Kuva: Veera Konsti

Vaikka jalat ovat tanssimisesta kipeät, niin fiilis on onnellinen ja reppu täynnä uusia hienoja kokemuksia. Kuva: Veera Konsti

Miltä nyt tuntuu?
– Muuten tuntuu hyvältä, mutta joka paikkaan koskee. Jalat on kipeät kaikesta tanssimisesta ja kävelemisestä.

Mikä on ollut mielestäsi viikonlopun paras keikka?
Haloo Helsinki! Siellä oli ihan mahtava fiilis, ja kun osasi kaikki biisit ulkoa, niin pystyi laulamaan mukana. Ja kaikki säryt unohtui kokonaan sen keikan ajaksi.

Entä mikä on ollut koko festareiden paras juttu?
– Tyhjää lyö. Tosi vaikea keksiä mitään yksittäistä. Ehkä Ravileirinnän portilla ollut hyvännäköinen tarkastaja. Ja toki hyvä seura, näiden ystävien kanssa on ollut ihan mahtavaa. Unohtumaton hetki oli myös Mokoman keikalla, kun eksyttiin yleisöön, vaikkei tunnettu yhtään biisiä. Kaikkialla oli tummiin pukeutunutta väkeä ja aivan meidän takana alkoi moshpit. En ollut koskaan ennen nähnyt sellaista livenä, joten se kokemus jäi kyllä mieleen.

Löytyikös täältä festariheilaa?
– Löytyi. Oivoi… Itse asiassa tutustuttiin torstaina Kerubissa mutta ollaan törmäilty useasti täällä festarialueella. Niin ja toi Manu, mutta sillä kyllä on jo se Eva.

Nyt kun sinun ensimmäiset oikeat festarisi alkavat olla loppupuolella, mitä vinkkejä antaisit ensi kesänä festaritilinsä korkkaaville?
– Kannattaa pitää koko ajan mukana oma vesipullo ja pakata kunnolla vaihtovaatetta sekä hyvät kengät. Fiksua on myös varata kavereille hammasharjat, kun joku unohtaa kuitenkin. Lisäksi pääsee paljon helpommalla, jos pitää tavarat yhdessä paikassa eikä ripottele niitä pitkin Joensuuta.

Teksti: Anne Tuovinen
Kuvat: Veera Konsti

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni