FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Munapäinen kitarasoundi: Von Hertzen Brothers

Sunnuntaina tähtitelttaa lämmittämässä iltapäivän auringossa oli Von Hertzen Brothers.

Von Hertzen Brothers tuskin kaipaa kovin merkittäviä esittelyitä. Bändi on tahkonut suomen lavoja jo vuosituhannen alusta, levyttänyt useamman lätyn ja pokkaillut asiaan kuuluvasti Emmoja ja kultalevyjä. Yksi meriitti bändiltä yhä tosin puuttuu –  Suomen seksikkäimmän rumpalin pysti.

Mikko Kaakkuriniemen kylmän rauhallinen ja saksalaisen ompelukoneen tarkkuudella nakuttava rumputyö on huikeaa sinfoniaa korville. Eivätkä bändin musiikilliset avut rajoitu ainoastaan Mikko Kaakkuriniemeen. Itse veljekset Jonne, Kie ja Mikko, sekä kosketinsoittaja Juha Kuoppala taikovat soittimillaan ja äänillään yhtenäisen paketin, jonka johdosta bändin suosio niin Suomessa kuin ulkomaillakaan ei ole ihme.

Von Hertzen Brothers. Kuva: Sampsa Geijer

Von Hertzen Brothers. Kuva: Sampsa Geijer

Uusimmalta levyltä löytyvän Dreams-kappaleen ajaksi Laulaja Mikko Von Hertzen kannustaa yleisöä liittymään yhteislauluun. Yleisö tottelee ja ryydittää laulua vielä kepeällä tanssahtelulla.

”Onko täällä hyvät festarit? Hirvee tuuri täällä on aina säiden kanssa!”

Ja oikeassahan Mikko kommentillaan on, sää helli taas kerran sunnuntain yleisöä ja kevyt lämpö nousi poskille. Rokkifiilis.

Mikko Von Hertzen tarjoili kykyjään

Mikko Von Hertzen tarjoili kykyjään. Kuva: Kalle Kervinen

Yhtye tarjoili pitkin keikkaa kattausta laidasta laitaan; välillä mentiin rajusti ja rokisti, välillä hempeiltiin ja huojuttiin. Vaihtoipa muutama pariskunta kevyitä festaripusujakin.

Vaikka veljeksillä onkin lavalla huikea draivi, ei heiltä puutu huumoriakaan. Kesken kappaleen huudettu ”Hello Ruisrock! Eiku Ilosaari!” syntyi linja-autossa tehdystä vedonlyönnistä. Mikko ilmeisesti voitti.

Lopussa kuullun Coming Home kappaleen Kie Von Hertzenin lauluosuudet, joissa oli ripaus jotain 50-lukuista ja Elvistä, jotain Jyrki69:ä, oli komeaa kunneltavaa ja räjäytti sopivalla tavalla Tähtiteltan liekkeihin. Pojat ovat ehdottomasti elementissään livenä ja huikeaa audiovisuaalista tykitystä kaikille aisteille. Eivätkä he pettäneet tämänkään vuoden Ilosaarirockissa.

Teksti: Lauri Hämäläinen
Kuvat: Sampsa Geijer ja Kalle Kervinen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni