FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Pariisin Kevään Arto Tuunelan terveiset festarieläimille

Viisivuotissyntymäpäiväänsä viettävältä Pariisin Keväältä löytyy monta syytä viihtyä Ilosaarirockissa. Netti-TV ja Verkkotoimitus haastattelivat suositun indie-pop bändin perustajaa, Arto Tuunelaa, keikan jälkeisenä päivänä.

Voit katsoa myös videohaastattelun.

Arto Tuunela pohdiskeli Pariisin Kevään kulunutta viittä vuotta. Kuva: Camilla Hanhirova

Arto Tuunela pohdiskeli Pariisin Kevään kulunutta viittä vuotta. Kuva: Camilla Hanhirova

– Hyvää syntymäpäivää Pariisin Keväälle! huudahtaa Netti TV:n haastattelija Arto Tuunelalle heti alkuunsa.

Siitä on nyt tasan viisi vuotta, kun Pariisin Kevät nousi ensimmäiselle oikealle live-keikalleen Ilosaarirockin lavalle. Sittemmin on tapahtunut paljon. Tuunelan perustama, alunperin pelkäksi studioprojektiksi suunniteltu yhtye on kasvanut yhdeksi suomen suosituimmaksi bändiksi.

Millainen fiilis perjantaiselta syntymäpäiväkeikalta jäi?

– Kiitos, jäi ihan tosi hyvä fiilis, aloittaa Tuunela. – Tää oli sellainen keikka, joka tuntui tärkeältä, tunnelataus ennen keikkaakin oli jo ihan erilainen kuin yleensä.

Tuunela kuvaa fiilistä myös asteen verran epätodelliseksi, mutta pelkästään positiivisin tavoin.

Epätodellisen fiiliksen voi hyvin ymmärtää. Yhtye on päätynyt lyhyessä ajassa hittilistolle ja halutuksi esiintyjäksi. Kysyttäessä kuluneista viidestä vuodesta Tuunela pohtii kysymystä todella.

– Kuluneet vuodet ovat olleet yhtyeen uudelleen määrittelyä, kaikki on muuttunut musiikin lisäksi myös elämässä, Tuunela kertoo mietteliäänä.

Yhtyeen päätettyä ryhtyä ihan oikeaksi bändiksi on suhtautuminen musiikin tekoon muuttunut paljon. Tuunela muistaa kiitellä tästä myös Ilosaarirockia.

– Ilosaarirock on ensinnäkin yksi parhaimmista festareista, innostunut Tuunela aloittaa. – Esiintyminen täällä rohkaisi paljon. Oon todella iloinen, että Rokki on alusta saakka digannut meistä.

Selviää, että Tuunela on aina pitänyt festareilla käymisestä, niin asiakkaana kuin artistinakin. Itseään Tuunela kuvaa entiseksi ”festarieläimeksi”. Hetken mietinnän jälkeen parhaimmaksi festarimuistoksi Tuunela toteaa ensimmäisen keikkansa.

– Eka keikka oli niin käsittämätön, hauska ja siisti, Tuunela muistelee. Hyviin muistoihin lukeutuu myös liuta päälle parikymppisenä koettuja automatkoja kesän eri festareille sekä totta kai teltoissa värjöttely.

Minkä artisti valitsisi lempikappaleekseen omilta levyiltään?

– Vaikea kysymys. Ehkä uuden levyn vika biisi. Se on yksi suosikeistani, ehkä jopa suosikkini. Tuunela tarkoittaa tällä bändin kuudennelta studioalbumilta, Mustalta laatikolta, löytyvää kappaletta, Jokin työntää kohti reunaa.

Kysymme myös, millä neljällä sanalla Tuunela kuvailisi Pariisin Kevättä. Kysymys jättää miehen tosissaan miettimään, kunnes vastaus löytyy.

– Bändi, perhe, työ ja rakkaus,  kuuluu vastaus. Haastattelijamme kysyy vielä pilke silmäkulmassa, mikä on Tuunelan mielestä Ilosaarirockin toteemieläin. Vastaus tulee yllättävänkin nopeasti.

– Ravihevonen. Se tulee ensimmäisenä mieleen.

Loppuun Tuunela välittää lämpimät ja vilpittömät terveisensä rokkikansalle – tai Tuunelan omin sanoin – festarieläimille. Tuunelasta välittyy aito arvostus festarikansaa kohtaan.

– Ihanaa, että te ootte täällä. Te kävijät teette tästä festarista sen, mitä se on.

Teksti ja kuva: Camilla Hanhirova

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni