FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Robin-ilmiö pyyhkäisi yli Ilosaaren

Robin pyörähti villitsemässä festariväkeä aina taaperosta mummoon ja vaariin. Keikan lisäksi artisti antoi livehaastattelun Ilosaari Loungessa. Kosintaan hän ei vielä vastannut myöntävästi. Pitää kuulemma miettiä yön yli.

Robinin jalat eivät olleet monta hetkeä maassa keikan aikana.

Robinin jalat eivät olleet monta hetkeä maassa keikan aikana. Kuva: Kalle Kervinen

Front Side Ollie räjähtää soimaan ja yleisö repeää pomppimaan sekä huutolauluun. Kaikki tuhannet päälavan eteen pakkautuneet ihmiset osaavat biisit sanasta sanaan ulkoa. Fanaattiset eturivin fanit nauravat, kyynelehtivät, pomppivat ja riehuvat. Muu väki taaempana tekee perässä vain vähän hillitymmin. Artisti itsekin heittää voltin siellä, kiepin täällä ja antaa kaikkensa. Robin on tullut Ilosaarirockiin.

Jännitystä on ilmassa jo puolen päivään aikaan, kun festivaaliportit aukeavat. Tyttölaumat säntäävät juoksuun heti sisään päästyään. Järjestysmiehet yrittävät rauhoitella ja muistuttavat, että kävellen kyllä ehtii. Järkkärit ohitettuaan tytöt vilkaisevat taakseen: ”Nyt se ei huomaa!” ja lähtevät uudelleen juoksuun.

Robinin karisma vetosi monenikäiseen yleisöön. Kuva: Kalle Kervinen

Robinin voisi luulla kiinnostavan lähinnä nuorempaa väkeä ja heitä on paikalla kasapäin. Mutta yleisön ikähaarukka kulkee taaperosta vaariin. ”Ihan mahtava keikka”, noin kolmekymppinen mies huutaa kaverilleen keikan päätyttyä. Ehkä hän oli yksi niistä Robin-kaapista tulleista miehistä, joita tuli esiin, kun keskustelu Robinin kiinnittämisestä Ilosaarirockiin kävi kuumana sosiaalisessa mediassa. Lapsia on harteilla ja moni näyttää kuvaavan keikkaa kännykkäkameroillaan, jotta voi myöhemminkin siihen palata. Keikalta voi bongata jopa ihan oikean iskätanssijan: vanhemman, hillitysti pukeutuneen miehen, joka näyttää lapsilleen tavattoman intomielisenä muutaman vuosikymmenen takaisia tanssiliikkeitä. Rasti seinään!

On vaikea muistaa, milloin festivaalin päälavan edusta olisi ollut näin täynnä päivän ensimmäisen esiintyjän aikaan. Ihan kaikki artistit eivät myöskään saa käynnistettyä yhtä kovia bileitä settinsä ensinuotilla.

Tuotannostaan itselleen mieluisimmaksi biisiksi Robin nimeää Kesärenkaat. Se toimii livenä etenkin kesällä. Keikalla yleisö näyttää olevan täysin samaa mieltä.

Keikan jälkeen Ilosaari Loungen haastattelussa odotetuin osio on selvästi loppuun säästetty hetki yleisökysymyksille: ”Voidaanks me ottaa yhteiskuva siun kaa?”, ”Meetkö naimisiin miun kaa?”, ”Millainen on siun unelmatyttöystävä?” Yhteiskuvan sinnikkäät fanit lopulta tosiaan saivat, mutta kosintaan Robin vastaa, että on mietittävä asiaa yön yli. Unelmatyttöystävä on iloinen ja sellainen, joka ottaa muutkin huomioon.

– Mutta mistä mä löydän aikaa millekään tyttöystävälle? kiireinen artisti huudahtaa.

Koko kesä on buukattu täyteen keikkoja. Mukaan mahtuu ainoastaan parin viikon loma heinäkuun lopussa. Syksyllä työn alla on duettolevy suomalaisten huippuartistien kanssa. Ilosaarirockin keikallakin screenillä välähteli kovia nimiä Michael Monroesta Elastiseen.

Ammattimieshän Robin jo tuossa hommassaan on. Hän on 17-vuotias, mutta lavakarismaa ja esiintymisvarmuutta löytyy paljon enemmän kuin ikä antaisi olettaa. Biisit ovat tarttuvia ja toimivia bilebiisejä ja meininki on tajuton.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Kalle Kervinen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni