FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Kontilta kohti rokkia

Punaisen Rokkikontin ilmestyminen Joensuun torin laitaan voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: kohta rokataan! Kontti tarjoaa lämpimän henkäyksen tulevan festarin tunnelmista ja palvelee rokkiväkeä koko viikon.

Rokkikontilla voi käydä juttelemassa mukavia, vaihtamassa festarilipun rannekkeeseen, ostamassa lippuja tai hankkimassa rokkiaiheisia vaatteita ja muita tarvikkeita.

Maanantain sateisesta säästä huolimatta Rokkikontilla on vastassa aurinkoinen kolmikko: vapaaehtoiset Iina Lehikoinen ja Jenna Hämäläinen sekä Tuula Korpi, joka vastaa Ilosaarirockin lipunmyynnistä ja rannekkeenvaihdosta.

Rokkikontti on valmiina palvelemaan.

Rokkikontti on valmiina palvelemaan.

Kun kysymme kolmikolta, mikä on paras tuote, jonka Rokkikontilta voi ostaa, ei vastausta tarvitse miettiä pitkään:

– Rokkilippu!

Myös kesän kuuminta rokkimuotia voi tulla kontille ihmettelemään jo etukäteen, eikä se rajoitu vain T-paitoihin ja kangaskasseihin:

– Meillä on esimerkiksi rokkiaiheisia hikinauhoja ja näitä flipflop-sandaaleja, jotka jalassa voi sitten Rokissa hiihdellä, Iina kertoo.

Paitoja, hihamerkkejä, hikinauhoja ja sandaaleita ja tietenkin festariliput - Tätä kaikkea löydät kontilta!

Paitoja, hihamerkkejä, hikinauhoja ja sandaaleita ja tietenkin festariliput – Tätä kaikkea löydät kontilta!

Kolmatta kertaa rokkiin suuntaava Jussi Kosonen on yksi ensimmäisistä asiakkaista Rokkikontilla maanantaina. Hän on tullut vaihtamaan rokkilippuaan rannekkeeksi. Hän kuvailee rokkiviikon fiilistään jokavuotisen odottavaiseksi. Ikimuistoisen tapahtuman parhaat ainesosat ovat ne perinteisimmät:

– Eniten odotan kavereiden kanssa olemista sekä yhteistä fiilistelyä.

Jussi Kosonen sai lippunsa vaihdettua rannekkeeseen ensimmäisten joukossa.

Jussi Kosonen sai lippunsa vaihdettua rannekkeeseen ensimmäisten joukossa.

Samalla kun maailmalla on myllerrystä suuntaan ja toiseen, on monen rokkivieraan päällimmäisenä seurannanaiheena, minkälaisen kelin Suomen kesä mahtaa festariviikonlopulle suoda.

– Tuokaa mukananne hyvä sää! Jussi lähettää terveisiksi festarikansalle.

Rannekkeenvaihdon ja myynnin ohessa Rokkikontti on myös kaupunkilaisille ja rokkivieraille tutuksi tullut infopiste. Pienen naurahduksen saattelemana kontista todetaan yhdessä suin, että kontti on ”kysy mitä vaan” -piste.

Rokkiin tulijat tiedustelevat esimerkiksi, missä rannekkeita voi vaihtaa ja mikä bändi esiintyy milloinkin. Kontille tullaan juttelemaan myös ihan muista asioista:

– Esimerkiksi laktoosi-intoleranssista jutusteltiin erään rouvan kanssa viime vuonna, toista kesää Rokkikontilla työskentelevä Jenna muistelee huvittuneena.

Työurakkansa jälkeen Rokkikontin vapaaehtoiset pääsevät nauttimaan festarista täysin rinnoin. Mitä Rokkikontin vapaaehtoiset odottavat festariviikonlopulta?

– Lämpöä! Sitä, että pääsisi Rentolavan rantaan uimaan. Hyvää fiilistä!

Jennaa kiinnostaa myös SUP-lautailu, jota Rokissa voi kokeilla. Se on laji, jossa melotaan eräänlaisen surflaudan päällä seisten. Konttilaiset selvittävät nopeasti, että sen hinta festareilla on noin kymmenen euron luokkaa.

Iinan ja Jennan terveiset rokkivieraille kuuluvat seuraavasti:

– Ottakaa mukaan iloista mieltä, mutta pitäkää kuitenkin myös järki päässä. Nyt on kesän paras viikonloppu tulossa, heittäytykää Rokin vietäväksi!

Rokkikontti palvelee Joensuun torilla rokkiviikolla ma 13.7. – ke 15.7. klo 10–16, to 16.7. – pe 17.7. klo 10–19 ja la 18.7. klo 10–14. Loppuviikosta paikalla on myös erillinen rannekkeenvaihtoteltta.

Kontin iloiset duunarit Iina Lehikoinen ja Jenna Hämäläinen.

Kontin iloiset duunarit Iina Lehikoinen ja Jenna Hämäläinen.

Teksti: Lauri Hämäläinen, Sini Heinoja
Kuvat: Lauri Hämäläinen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni