FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Viihdykettä peliteltalta

Ilosaarirockissa sai luvan kanssa hakata tattia, kun alueella esiteltiin pelejä ja peliteollisuutta.

Tähtiteltan läheisyydestä löytyy teltta, jonka sisältö on tullut monelle yllätyksenä. Kyseessä on Housemarquen ja Ilosaarirockin yhteistyöstä syntynyt projekti, joka esittelee suomalaista pelialaa. Paikalta löytyi haastateltavaksi Mika Vesitie Joensuu Game Labista.

– Joensuu Game Lab toimii Joensuun Tiedepuistolla Oasiksen tiloissa. Toiminta mahdollistaa start-up toimintaa peliyrityksille. Tällä hetkellä tiloista löytyy kolme yritystä, Mika kertoo.

Vaikka pelitelttakonsepti hieman hullunkuriselta kuulostaisikin, niin Mika kertoo teltan olleen todella suosittu läpi viikonlopun. Toki oman osansa kävijöistä vievät ympärillä pauhaavat keikat, mutta eritoten keikkojen väliajat ovat olleet teltan kulta-aikaa, kun väsyneillä jaloillaan tarpovat festarivieraat ovat hakeneet hetkeksi helpotusta. Ja mikäpäs olisikaan parempi tapa lepuuttaa hetken, kuin istahtaa pehmeälle jakkaralle ja pelata tovi.

Asenne on rok, ja sitä peliteltalta löytyi. Kuva: Pauli Järviluoto

Asenne on rok, ja sitä peliteltalta löytyi. Kuva: Pauli Järviluoto

Teltan tarkoitus on esitellä paikallista ja suomalaista pelitoimintaa, mutta pientä ekstraakin on mahdutettu mukaan, kun peliäänisuunnittelija Joonas Turner kävi heittämässä yllätyskeikan. Myös Housemarquen väki on käynyt paikalla kertomassa toiminnasta ja yrityksen kunnioitettavasta 20-vuotiaasta historiasta.

Teltalle tiensä ovat löytäneet niin lapset kuin vanhempikin rokkiväki. Mika kertoo eräänkin teltalla vierailleen isän valitelleen, ettei poikia meinannut mitenkään saada pois pelikoneiden ääreltä – ja olipa ilmeisesti vielä pois kävellessäkin kuulunut toiveita päästä takaisin.

Haastatteluhetkellä kaikilta konsoleilta löytyi innostuneita pelaajia kokeilemassa niin yksinkertaisemman näköisiä palikkapelejä kuin monimutkaisempiakin toimintapelejä. Peliteollisuus elää suomessa suurta nousukautta, ja peliteltan kaltainen toiminta on mitä mainioin tapa esitellä sitä tulevan polven osaajille. Ja toki myös kaikille niille, joita pelaaminen muutenkin kiinnostaa.

– Toivottavasti ensi vuonnakin oltaisiin mukana! Mika heittää ilmoille.

Hän arvelee, että kyseessä saattaa hyvinkin olla ensimmäinen kerta Suomessa, kun tälläisellä konseptilla toimintaa esitellään.

Lue myös haastattelu Housemarquesta.

Teksti: Lauri Hämäläinen
Kuva: Pauli Järviluoto

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni