FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Vapaaehtoistyö

Tämän vuoden vapaaehtoishaku on päättynyt. Hakemuksia saapui tänä vuonna ennätysmäärä, kiitos kaikkille hakemuksen lähettäneille!

Kaikille hakijoille ilmoitetaan pääsystä hommiin viimeistään 30. kesäkuuta mennessä.

Vapaaehtoisiksi valittujen kannattaa tutustua alla olevaan infoon. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa käytännön järjestelyistä. Kysyäkin saa: if.kcoriraasoli@otsolikneh.

Vapaaehtoisinfo

Päivitetty 29.6.2015

Ilosaarirockin henkilöstö on vapaaehtoisen paras kaveri. Henkilöstö auttaa ongelmissa ennen ja jälkeen festivaalin osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh. Tapahtuman aikana henkilöstön toimipiste jakaa vapaaehtoisille sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet, ruokaliput ja vapaaehtoispaidan. Henkilöstön toimipiste sijaitsee Jäähallin eteisaulassa (osoite: Kisapolku 4) ja on auki torstaista sunnuntaihin.

Henkilöstön toimipisteen aukioloajat:
Torstai 16.7. 12–18.30
Perjantai 17.7. 10–22
Lauantai 18.7. 10–18
Sunnuntai 19.7. 11–14

Ilosaarirockissa on suuri joukko vapaaehtoisia ja usein käy niin, että kaikki saapuvat samaan aikaan hakemaan kulkulupiaan. Varaudu jonoihin ja tule paikalla ainakin tunti ennen työvuoron alkua. Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi.

Henkilöstön toimipisteen ja taukotuvan sijainnit löydät kartalta.

Työvuorot

Ilosaarirockin vapaaehtoiset tekevät viikonlopun aikana keskimäärin 12 tuntia töitä. Festivaalia ennen tai sen jälkeen työskentelevien vapaaehtoisten työvuorot kestävän kahden tai kolmen päivän ajan, keskimäärin 16 tuntia yhteensä. Työvuorot sovitaan vastaavan kanssa. Jos et jostain vakavasta syystä pääse tulemaan töihin sovittuna aikana, ilmoita asiasta heti vastaavallesi. Töistä luistaminen ilman pätevää syytä lisää muiden vapaaehtoisten hommia.

Vapaaehtoisen edut

Vapaaehtoiset luovat Rokille ominaisen hymyilevän, aurinkoisen ja ystävällisen tunnelman. Leppoinen tunnelma lähtee siitä, että vapaaehtoistöissä on pääasiassa erittäin hauskaa! Työn merkeissä voit samalla tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin. Vapaaehtoistyö perustuu omaan haluun olla mukana tekemässä Ilosaarirockista parasta festivaalia, siitä ei makseta palkkaa.

Duunaripaidassa erottuu

Mahtava duunaripaita jaetaan jokaiselle vapaaehtoiselle. Tänä vuonna paidat pyritään jakamaan henkilökohtaisesti ja tilatun mukaisesti oikeiden kokojen riittävyyden takaamiseksi. Duunaripaitaa käytetään työvuoron aikana, pitäähän maailman parhaimpien vapaaehtoisten joukon erottua. Vapaalla ollessa paitaa ei sovi käyttää, eikä ehdottomasti myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena

Ruokaa nälkäisille

Ruoka vapaaehtoisen tiellä pitää. Nälkää ei vapaaehtoisten tarvitse nähdä vaan jokaiselle vapaaehtoiselle kuuluu lämmin ruoka. Vapaaehtoisten ruokailu on Tiedepuistolla festivaalialueen vieressä. Ruokailu tapahtuu ruokalippua vastaan.

Ilmaista kahvia Taukotuvalta

Rokin vapaaehtoiset saavat Taukotuvalta ilmaista reilua kahvia ja teetä! Vapaaehtoisten oma rentoutumispaikka Taukotupa sijaitsee Metelli-lavan takana. Taukotuvalta voi ostaa myös omakustannushinnalla mm. leipiä, pikkupizzoja, herkkumunkkeja, namuja ja muuta pientä purtavaa. Taukotuvalla on myös netti, yllätysohjelmaa, vessat ja vesipiste.

Teltassa on tunnelmaa

Joensuun ulkopuolelta tulevien vapaaehtoisten on mahdollista majoittua Ilosaarirockin omalla telttailualueella Ravileirinnässä. Majoittua voi torstaista maanantaihin. Vapaaehtoiset voivat majoittua kaverin vieressä tai vain vapaaehtoisille varatussa Ravileirinnän osiossa, Staff Campissa.

Leiriytymistarvikkeita festivaali ei tarjoa, joten oma teltta ja makuupussi mukaan. Majoittumaan pääsee majoittumislomakkeella. Lomakkeen saat henkilöstöstä samalla, kun haet passisi/rannekkeesi. Majoittumislomake on henkilökohtainen.

Narikka ja pyöräparkki

Tavaranarikat ja pyöräparkki ovat ilmaisia kaikille vapaaehtoisille, saat edun Staff-ranneketta näyttämällä.

Ilmainen Töminä, Sulo puoleen hintaan

Vapaaehtoiset voivat ostaa perjantain Sulo-klubille lipun puoleen hintaan henkilöstön toimipisteeltä Jäähallilta, etu on henkilökohtainen. Henkilöstöstä vapaaehtoiset saavat myös ilmaisen Töminä-klubin sisäänpääsyn! Lippuja varataan riittävästi jokaiselle vapaaehtoiselle.

Vapaaehtoisten ryhmäkuva

Vapaaehtoisten ryhmäkuva otetaan päälavan edessä sunnuntaina 19.7. klo 11:45. Tule paikalle ja laita vapaaehtoispaitasi päälle, ikuistetaan kesän paras vapaaehtoisjoukko!

Rokkialueen esittely

Kaikille vapaaehtoisille avoin festivaalialueen esittelykierros pidetään Rokkiviikon torstaina klo 16:30 alkaen.

Ennakkolähtö kesän parhaaseen viikonloppuun

Rokin täysi-ikäisten vapaaehtoisten ennakkostartti pidetään ravintola Kerubissa (osoite: Siltakatu 1) Rokkiviikon torstaina 16.7. klo 18–22. Luvassa musaa, tarjouksia ja tutustumista toisiin vapaaehtoisiin.

Kierrätys

Ilosaarirock tekee parhaansa ollakseen ympäristöystävällinen tapahtuma ja tähän tarvitaan jokaisen, myös sinun, panostasi. Rokissa voi kierrättää energia- eli polttokelpoisen jätteen, biojätteen, metallin, lasin, puun ja ongelmajätteet.

Turvallisuus

Ensiapu, poliisi ja palokunta päivystävät koko Rokin ajan. Samoin tekee Ilosaarirockin turvallisuus- ja järjestyksenvalvonta, mutta lopulta jokainen ihminen vaikuttaa toimillaan omaan ja kanssaihmisten turvallisuuteen. Jos näet vaaratilanteen, ilmoita heti vastaavallesi tai järjestyksenvalvojilla ja toimi heiltä saamiesi ohjeiden mukaisesti.


Tervetuloa vapaaehtoiseksi Ilosaarirockiin!

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh.


< takaisin infon etusivulle

Vapaaehtoistyö

Aluekartta

 

Alle 18-vuotiaan hakijan tulee toimittaa huoltajan suostumus vapaaehtoistyöhön. Allekirjoitettu suostumus postitetaan Joensuun Popmuusikot ry:n toimistolle osoitteeseen:

Joensuun Popmuusikot ry
PL 240
80101 Joensuu

Tai sen voi tuoda toimistollemme (Suvantokatu 1, Joensuu). Alle 18-vuotiaiden hakemukset käsitellään vasta kun olemme saaneet allekirjoitetun suostumuksen.

Kysymyksiin ja ongelmiin vastataan osoitteessa if.kcoriraasoli@otsolikneh.

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni