FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Apulanta

Apulanta

Festarilavojen kokenut konkari Apulanta elää vuonna 2015 jännittävää aikaa. Bändi on paisunut jättiläismäisen kokoiseksi rock-tuhokoneeksi, joka pystyy myymään loppuun jäähallit heittämällä. Tuntuu, ettei olisi mitään mihin Apulanta ei pystyisi. Harva olisi uskonut parikymmentä vuotta sitten, että Heinolan punkkareista kasvaa näin valtavan suosittuja. Paitsi tietenkin Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

Apulannan aseman ihmettely loppuu, kun tarkastelee syksyllä 2014 julkaistua järkälemäistä kokoelmaa Syytteitä ja seurauksia, joka sisältää 52 kappaletta yhtyeen mittavan uran varrelta. Suomessa ei ole toista yhtyettä, joka pystyy heittämään moisen kasan kaikkien tuntemia rockhittejä yhteen pötköön. Hommaan kun lisää päälle Ville Mäkisen täydentämän kolmikon maanläheisen asenteen ja fanien kunnioittamisen, täytyy hattu vaan napata kiltisti päästä ja kumartaa. Nämä jos ketkä ansaitsevat menestyksensä.

Kokoelmalla muistellaan menneitä, mutta tammikuussa julkaistu single Sun kohdalla sen sijaan suuntaa katseet tulevaisuuteen. Apulannan uusi studioalbumi ilmestyy syksyllä 2015 ja luvassa on taatusti uusia täsmäiskuja keikkasettiin. Uudistumiskykynsä vuodesta toiseen todistava Apulanta ei taatusti jätä fanejaan kylmäksi. Laulurinteen yleisölle Apulanta tarjoaa Suuren Suomalaisen Rockshown. Tätä keikkaa ei pidä missata!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni