FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Damian "Jr. Gong" Marley (JAM)

Damian "Jr. Gong" Marley

Junior Gong viimein Suomeen! Päivänä jolloin reggaen suurin nimi, Bob Marleyn poika, Damian "Jr. Gong" Marley esiintyy Ilosaarirockissa, tulisi kaikkiin Suomen lipputankoihin ripustaa Jamaikan lippu. Sillä tätä päivää on odotettu kiihkeästi vuosia!

13-vuotiaasta saakka esiintynyt Damian Marley on vahvin elävä linkki reggaen pyhimpään aikakauteen. Vaikka Bob Marleyn veri ja henki hehkuvat Damianissa kirkkaana, ei mies ole jäänyt isänsä varjoon. Toinen sooloalbumi Halfway Tree toi Damianille Grammyn ja roikkui Billboardin listalla huikeat 158 viikkoa. Lisää Grammy-pystejä ja tunnustuksia sateli odotetulla Welcome to the Jamrock -albumilla, jonka nimikkobiisi sekä Road to Zion ovat muodostuneet reggaen klassikoiksi.

Damian Marleyn lyriikat kumpuavat rastafarismin yhteiskunnallisesta sanomasta, mutta musiikillisesti Marley on tehnyt rohkeita, reggaeta uudistavia kokeiluita. Distant Relatives oli yhteisalbumi raptähti Nasin kanssa ja Make It Bun Dem -EP:llä kumppanina oli konevelho Skrillex. Tällä hetkellä Marley on studiossa valmistelemassa uutta albumia.

Damian Marley saapuu ensivisiitilleen Suomeen sopivasti vuonna, jolloin on kulunut 70-vuotta Bob Marleyn syntymästä. Saa nähdä esittääkö Damian isänsä kappaleita Ilosaarirockissa, kuten hänellä on keikoillaan tapana. Varmaa kuitenkin on, että luvassa on vuoden suurin reggaen ja dancehallin juhla. Isää ei bileisiin saada, mutta poika saapuu paikalle. Sekä taatusti pyhä henki.


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni