FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Grave Pleasures

Grave Pleasures

Suomalaisen post-punkin klassikkolista on kovin lyhyt, vaikka kultaisella 80-luvulla kotimaassamme oli Sielun Veljien ja Mustan Paraatin lisäksi kourallinen muitakin saman genren laatubändejä. Jotkut näistä nauttivat kotikenttää suurempaa suosiota ulkomailla, kuten teki myös Climax-debyytillään lajityypin kaanoniin kertaheitolla iskeytynyt Beastmilk. Maailmanlopun tunnelmissa vellovan albumin huomioivat pikavauhdilla niin Pitchfork, NME kuin The Guardiankin, vaikka tällä kertaa myös suomalainen musiikkimedia oli huippuarvioineen ajan tasalla.

Maaliskuun alussa Beastmilkin leiristä kuului ikäviä uutisia: kitaristi Goatspeed lähti kävelemään ja bändi ilmoitti lopettavansa. Samassa uutisessa kuitenkin kerrottiin, että yhtyeen loput jäsenet jatkavat uraansa uudella yhtyeellä Grave Pleasures. Uudeksi kitaristiksi on pestattu Oranssi Pazuzusta tuttu Juho Vanhanen.

Itsevarma Beastmilk soitti hautajaisiin sopivaa tanssimusiikkia, joka kilpaili synkkyydessä Joy Divisionin ja Killing Joken kanssa. Grave Pleasures suuntaa seuraavaksi studioon juuri Killing Jokea ja esimerkiksi Royal Bloodia tuottaneen Tom Dalgetyn kanssa, joten luvassa on taatusti raa'an vimmaista ja goottilaisen mahtipontista post-punkia, joka täyttää vaikka kokonaisen stadionin.


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni