FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Jukka Nousiainen

Jukka Nousiainen

"Roskalavojen rocktähti / soi sielussa routainen blues / elon risaiseks saa jos sen risaiseks laittaa / näinhän lauloi Leskisen Juice".

Miljoonan känniviestin mies, Roskalavojen rokkitähti, Huonoa seuraa... harvoin on suomalaiseen rock-lyriikkaan ollut näin vaivatonta samaistua. Jo vuodesta 2011 jytämeininki-orkesteria Räjäyttäjät luotsannut Jukka Nousiainen on lyhyessä ajassa kavunnut Suomen rokujen keskustelunaiheeksi. Loppuvuodesta mies valloitti rocklehtien etusivut ja esiintyipä telkkarissakin omaan unohtumattomaan tyyliinsä. Ja miksipä ei!

Siinä missä Räjäyttäjien paikka sijaitsee jossain Hurriganesin ja Radiopuhelimien välisessä karvaisessa kainalossa, Jukan sooloalbumi Huonoa seuraa ammentaa enemmän Suomen klassisimpien laulaja-lauluntekijöiden perinteestä. Herttaiset iskelmä-vivahteet ja jytäpopit eivät ainakaan laimenna Nousiaisen rokkisoppaa – Huonoa seuraa oli myös Ilosaarirockin mielestä viime vuoden parhaita kotimaisia albumeja. Kantakapakoiden tuurijuoppojen ohella myös kriitikot ymmärsivät hyvän päälle: levy sai viittä tähteä Soundista ja Rumbasta, sijoittui vuoden albumi -äänestyksissä ja löysi paikkansa laatumusiikin ystävien sydämien pimeimmistä onkaloista.

Levyllään Jukka laulaa "Tulin tänne mut en aio jäädä olemaan." Nautitaan siis vielä kun voidaan. Tervetuloa, Jukka. Soitetaan murheet pois Laulurinteellä. Jytäkesä-15!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni