FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Keinuva Lahna

Keinuva Lahna

Keinuva Lahna palaa keikkalavalle Ilosaarirockissa! Terävää ja taidokasta rokkiaan pitkään puskenut YUP ja sen ansiokkaalle soolouralle sittemmin edennyt laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen ovat monille tuttuja nimiä. Harvemmat kuitenkaan tietävät Keinuvaa Lahnaa, jossa soitti aikoinaan useampikin Yhdistyneiden Urbaanien Puoskarien jäsen. Tämä ehdoton kulttibändi oli alun perin toiminnassa suurin piirtein vuosina 1992–1995, jolloin julkaistiin ja myytiin nopeasti loppuun ep-levyt Runosielu ja Haaleita kylpyjä. YUP-miehistä Lahnassa musisoivat bändin raspikurkku Martikaisen lisäksi kosketinsoittaja Petri Tiainen ja rumpali Janne Mannonen.

Laulusolistinsa mukaan Keinuva Lahna esittää kepeän surrealistista musiikkia, mikä pitääkin hyvin paikkansa. Keskeisin osa yhtyeen saundia on jazzin makuinen torvisektio. Etniset rytmit klenkkaavat ja svengaavat, on progea ja folkia. Kuin huomaamatta väliin saattaa pujahtaa hippunen iskelmääkin. Sekoituksen viimeistelevät Ville Pirisen ja Martikaisen pirullisen hauskat sanoitukset, jotka virnuilevat milloin millekin ihmisluonnon omituisuuksista.

Kesäkuussa 2015 julkaistaan uudelleen komeana vinyylipainoksena levynkeräilijöiden himoitsemat, aikoja sitten loppuunmyydyt Keinuvan Lahnan EP:t. Julkaisun myötä Lahna nousee vielä kerran lavalle ihmisten eteen esittämään omalaatuista musiikkian. Pidä huoli, että olet paikalla, kun tämä ihme tapahtuu!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni