FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Mirel Wagner

Mirel Wagner

Akustinen kitara kädessään mestarillisia tarinoitaan kuiskaileva laulajatar Mirel Wagner on lyhyessä ajassa saanut musiikkimaailman polvilleen. Tämä goottimaisuuden rajamailla hiipivä, folk- ja bluestraditioon nojaileva, vuonna 1987 syntynyt taiteilija on kaikki ylistyssanansa ansainnut. Vuonna 2011 ensimmäisen, omaa nimeänsä kantavan levynsä julkaissut Mirel on vähäeleisellä, mutta sitäkin voimakkaammalla lavapresenssillään ja tummanpuhuvilla tarinoillaan vakuuttanut kovimmatkin rokkipoliisit.

Mirel Wagner on ainutlaatuinen artisti, jonka lyriikoissa sekä soundissa on jotain ikivanhaa, mutta samalla täysin uutta ja uniikkia. Ylistyskuoroon ovat liittyneet lukuisat musiikkimediat ympäri maapallon ja onhan Wagner legendaarisen amerikkalaisen levy-yhtiö Sub Popin rosterissa yhdessä Mudhoneyn ja J Masciscin kaltaisten rokkilegendojen kanssa. Eikä suotta.

Uusimmalla, elokuussa 2014 julkaistulla albumillaan When the Cellar Children See the Light of Day Mirel Wagner vie kuulijansa lumoavalle matkalle tuonpuoleiseen– eikä paluuta entiseen ole. Laulaja ei epäröi ryhtyä tuijotuskilpailuun itse viikatemiehen kanssa ilmeenkään värähtämättä.

Wagnerin live-esiintymiset ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan hurmoksellisia. Ilosaarirock ylpeänä toivottaa Mirel Wagnerin tervetulleeksi Joensuuhun!


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni