FIEN
EST. 1971

Ilosaarirock Joensuu 17.–19.7.2015

Roope Salminen & Koirat

Roope Salminen & Koirat

Suomi on humppapumppujen ja rokkibändien luvattu maa, minkä huomasi hyvin Ylen taannoisesta Bilebändi 2012 -kilpailusta. Perinteisten puurtajien joukossa oli kuitenkin eräs valopilkku, joka esitti Äidin pikkupojan ja Final Countdownin sijaan jotain astetta modernimpaa. Leuat loksahtivat monelta, kun hip hop -coverbändi Roope Salminen & Koirat täräytti ilmoille Suomen kansallislauluksi tituleeraamansa Bomfunk MC'sin Freestylerin.

Vaikka kisassa ei lopulta menestystä tullutkaan, keikkaa on rytmimuusikoilla silti pukannut kiitettävästi. Eipä ihme, kun livenä on kuultu ultratyylikkäitä versioita muun muassa Rage Against the Machinen, Skrillexin ja Jay Z:n kappaleista. Cover-keikkojen ohella Elastisen ja Ruudolfin taustayhtyeenäkin kuultu kahdeksanpäinen kokoonpano on vähitellen valmistanut myös omaa tuotantoa, josta oiva näyte on viimekesäinen rennosti rullaava Biisonit.

Taidokkaiden soittajien ohella tiukan lavameiningin takaa moottoriturpa ja itseoikeutettu seremoniamestari Roope Salminen. Näyttelijänäkin kunnostautunut mies tunnetaan improvisointikyvyistään, jotka pannaan varmasti koetukselle myös Rokissa. Hiki valuu ja sylki lentää, se on varma.


< takaisin ohjelmasivulle

Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: if.kcoriraasoli@ofni