Joensuu 15.–17.7.2016

Alkuillan railakas tunnelma yllätti Stigin

Stig fiilisteli aiempia Ilosaarirock-keikkojaan Verkkotoimituksen haastattelussa. Ensimmäisellä kerralla katsojia oli vain pari sataa. Stigin kesään mahtuu keikkailun lisäksi perhe-elämää ja kasvissyöjäksi totuttelua.

Katso Netti-TV:n haastatteluvideo.

Kantri-folk-soul-rap-jytäartisti Stig sytytti hittikimarallaan yleisön Sulo-klubin alkuillassa. Kolmatta kertaa Ilosaarirockissa esiintynyt Stig oli keikan jälkeen vaikuttunut.

– En olisi uskonut, että on näin paljon jengiä jo aloitusiltana. Oli yllätys, että näin varhain illalla oli näin hyvä meno. Nähtiin letkajenkkakin, Stig iloitsi.

Erityisesti ensimmäinen Ilosaarirockin esiintyminen on jäänyt Stigin mieleen. Hän oli Stig Dogg -nimellä mukana vuonna 2006 Rentolavan sunnuntain avanneessa DJPP & Co. -kokoonpanossa.

– Se oli mun eka keikka tällaisilla isoilla festareilla. Siellä oli ehkä pari sataa ihmistä katsomassa.

– Siitä jäi tosi hyvät muistot kuitenkin. Näki että millaista tämä festarikeikkailu on.

Stig renkaanheiton jännittävässä maailmassa. Tulos jäi nollaan. Kuva: Tuomas Vitikainen

Stig renkaanheiton jännittävässä maailmassa. Tulos jäi nollaan. Kuva: Tuomas Vitikainen

Stigin toinen Ilosaarirock-veto tapahtui Uuden Musiikin Kilpailussa menestyneen Laululeija-kappaleen jälkimainingeissa kesällä 2012.

– Sitten olikin viisi tuhatta ihmistä katsomassa, ja se oli myös huikea kerta, mutta kyllä se eka kerta oli hieno.

– Sen jälkeen olen aina ollut tyytyväinen, kun on ollut yli kaksi sataa ihmistä katsomassa festareilla, Stig naureskeli.

Nuhaisenakin kaikkensa antaneen Stigin keikka päättyi Viheltelen-kappaleeseen, joka on hänen oma suosikkinsa.

– Se on muutaman kesän takaisesta ilmeistymisestään asti vedetty viimeisenä. Sitä on kiva vetää, vaikka se ei olekaan mun isoin hitti. Se toimii keikoilla tosi hyvin. Ja myös siksi se on vikana, että siinä pitää vetää tollaisia haarahyppyjä eikä sen jälkeen jaksaiskaan vetää enää muuta, Stig kommentoi.

Stigin kesään mahtuu paljon keikkoja, mutta keikkaviikonloppujen vastapainona on kotona lasten kanssa ajan viettäminen.

– Niille en ole Stig vaan Pasi-isi. Siellä ei anneta armoa. Väsymystä on turha valittaa, kun on mentävä hiekkalaatikolle, Stig huokaisi.

Jo aimo kasan hittejä julkaissut Stig luopui hiljattain albumien julkaisusta. Nyt häneltä on odotettavissa kappaleita vain sinkkuina.

– Kuuntelijat kysyy, että koska tulee uusi biisi. Harva kyselee, että milloin tulee uusi levy.Tästedes kaikki biisit saa sen sataprosenttisen huomion, Stig mietti.

Samalla kuulijoiden saataville tulevat vain ne kirkkaimmat timantit.

– Biisejä syntyy enemmän kuin mitä julkaistaan. Nyt ei voi enää laittaa keskinkertaisia laitoja sinne albumille, Stig leukaili.

Uusi elementti Stigin tässä kesässä on se, että hän vaihtoi vuodenvaihteessa kasvissyöjäksi. Kesäherkkuja on pitänyt sen vuoksi miettiä uusiksi.

– Ennen söin paljon erilaista kalaa ja uusia perunoita. Perunat maistuu vieläkin, mutta kalalle en ole vielä löytänyt korviketta. Vinkkejä otan vastaan kasvissyöjän kesäherkuista.

Teksti ja kuva: Tuomas Vitikainen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: