Joensuu 15.–17.7.2016

Kohti ensimmäistä Rokkia

Millaiset fiilikset mahtaa olla, kun edessä on elämän ensimmäinen Ilosaarirock? Rokin ennakkotoimitus otti asiasta selvää ja jututti 23-vuotiasta joensuulaista Tuomas Seppästä aiheen tiimoilta.

Aiempina vuosina Seppäsen rokkisuunnitelmat ovat tyssänneet useasti työntekoon. Tänä vuonna festarimeininki saa kuitenkin mennä työnteon edelle. Mikä saa paljasjalkaisen joensuulaisen menettämään vasta tänä vuonna rokkineitsyyden?

Tuomas Seppäsellä on hymy herkässä, kun edessä on elämän ensimmäinen Ilosaarirock.

Tuomas Seppäsellä on hymy herkässä, kun edessä on elämän ensimmäinen Ilosaarirock.

– Viime vuosina olen tyytynyt kuuntelemaan musiikkia porttien ulkopuolelta. Töiden takia en ole halunnut maksaa lipusta, kun en olisi kuitenkaan pystynyt olemaan koko aikaa festarialueella, Seppänen perustelee.

Tänä vuonna Seppänen saa onneksi sumplittua työvuoronsa festarin kannalta suotuisasti. Artistikattauksessakin näyttäisi olevan jotain niin kovaa, että lippu oli hankittava hyvissä ajoin jo puolisen vuotta sitten. Jutustelun edetessä ilmenee, että lippu on saatu itseasiassa lahjaksi. Onko lahjaidean taustalla ollut kenties salajuoni saada mies lähtemään vihdoin Rokkiin porttien sisäpuolelle?

– Sain lipun tosiaan joululahjaksi. Mutta jos näin ei olisi käynyt, olisin ostanut sen itselleni joka tapauksessa, Seppänen paljastaa.

Salajuoni tai ei, Seppänen suuntaa festareille niin lipun lahjoittaneiden perheenjäsentensä kuin kavereidensa ja tyttöystävänsäkin kanssa. Hyvässä porukassa hengailu ja festarihengen löytäminen ovat asioita, joita Seppänen odottaa eniten.

– Toivottavasti myös kelit suosisivat, Seppänen tuumaa.

Yleisen festarifiiliksen lisäksi Seppänen odottaa kovia keikkoja muun muassa kotimaisilta bändeiltä.

– En odota mitään tiettyä bändiä tai artistia erityisen paljon, mutta ulkomaisista artisteista ja bändeistä Ellie Goulding ja Volbeat täytyy käydä ainakin katsomassa.

Ajattelitko tehdä festarialueella muutakin kuin fiilistellä hyvää musiikkia ja nauttia olostasi?

– Sumopainia olisi kiva käydä kokeilemassa, jos siihen on mahdollisuus, Seppänen pohtii.

Vaikka Seppänen tulee kokemaan Ilosaarirockin tunnelman ensimmäistä kertaa elämässään, ei hän ole täysin kokematon festarikävijä.

– Festarikokemusta löytyy Provinssirockista parilta kesältä sekä viime kesältä Jurassicrockista. Etenkin Provinssissa on ollut aina loistava meininki. Huonoja kokemuksia en ole kohdannut ikinä, Seppänen kertoo.

Haastattelusta voisi päätellä, että Seppäsen rima on festareiden suhteen korkealla. Näyttäisi kuitenkin siltä, että tämän vuotinen artistikattaus sekä yleinen hypetys kesän parhaasta viikonlopusta ovat vakuuttaneet miehen ensimmäistä kertaa ikinä.

– Kyllä, odotan rokkia todella innolla! Heinäkuu saisi tulla jo, Seppänen hehkuttaa.

Teksti: Mira Heiskanen
Kuva: Sini Mustonen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: