Joensuu 15.–17.7.2016

Avaruusnutturat päähän ja festareille!

Kesä ja festarit lähestyvät, eikä mitään päälle pantavaa? Ei hätää, Ilosaarirockin ennakkotoimitus selvitti kesän kuumimmat festaritrendit! Nappaa siis vinkit talteen ja säväytä festarikansa lookillasi!

Jututimme Blue Hiraeth -blogia kirjoittavaa Sini Mustosta, 22, tämän kesän kuumimmista festariasuista. Mustosen mukaan viime kesänä muodissa olleet kimonot ja kukkaseppeleet voi huoletta heittää pois vaatekaapista. Tänä kesänä muotitietoinen festarikävijä vetäisee päällensä läpikuultavan pitkän paidan ja päähänsä leveälierisen hatun. Asukokonaisuuden voi viimeistellä kaulapantamaisella chokerilla ja erilaisilla nyöritetyillä koruilla.

Ville Louhelaisen, 17, sekä Sini Mustosen taidonnäytteet onnistuneesta festaripukeutumisesta.

Ville Louhelaisen, 17, sekä Sini Mustosen taidonnäytteet onnistuneesta festaripukeutumisesta.

– Myös pitsistä virkatut topit ja olkapäät paljastavat paidat ovat tänä kesänä suosiossa. Hiuksissa nähdään puolestaan ”space buns” ‑kampaus, eli kaksi pientä nutturaa päälaella. Oman maun mukaan joko kaikki hiukset voi laittaa kiinni tai vaihtoehtoisesti osan voi jättää auki, Mustonen kertoo.

Mustosen mukaan naisten pukeutumisessa näkyvät luonnonläheiset värit.

– Hillityt värit ovat tänä kesänä muodissa. Esimerkiksi musta ja valkoinen ovat hyviä vaihtoehtoja.

Miehet puolestaan pukevat päälleen trooppisia värejä.

– Näyttävät, värikkäät kuviopaidat ovat tämän kesän juttu. Printtipaita yhdistettynä kulutettuihin farkkushortseihin tai puuvillaisiin chinoihin on oikein menevä asukokonaisuus festareilla. Mitä värikkäämpi paita, sen parempi, Mustonen vinkkaa.

Kesän trendivillityksien lisäksi pukeutumisessa kannattaa huomioida mukavuus.

– Epämukavat vaatteet kannattaa suosiolla jättää kotiin. Ja naiset, korkkarit ovat ehdoton ei, naurahtaa Mustonen.

Vaikka Mustonen on kiinnostunut festarimuodista, ei hän lähde Ilosaarirockiin katsastamaan ainoastaan festarikansan vaatetusta.

– Odotan eniten Ellie Gouldingia. Myös festareiden yleinen ilmapiiri on odottamisen arvoinen. Eikä kavereiden kanssa olemista saa unohtaa, Mustonen toteaa.

Kuinka paljon ajattelit bloggaajana panostaa festaripukeutumiseen?

– Viime vuosina olen enemmän miettinyt, mitä laitan päälleni. Esimerkiksi viime kesänä tein Ilosaarirockiin näyttävän kukkaseppeleen, joka sai viikonlopun aikana paljon kehuja. Saa nähdä, mitä keksin tälle vuodelle, Mustonen pohtii.

Heitä vielä lopuksi pari helppoa vinkkiä festaripukeutumiseen ja yleisesti festareilla olemiseen?

– Yksinkertaisin ja ehdottomasti helpoin vinkki on pukeutua sään mukaisesti ja huolehtia itsestään, Mustonen tiivistää.

Teksti: Mira Heiskanen
Kuva: Mira Heiskanen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: