Joensuu 15.–17.7.2016

Ismo Alangon kesän keskiössä on keikkailu

Ismo Alanko kertoo liekehtivistä miehistä ja Maailmanlopun sushibaarin alkuperästä.

Katso Netti-TV:n haastatteluvideo.

Taiteilijan elämää. Kuva: Terhi Hytönen

Taiteilijan elämää. Kuva: Terhi Hytönen

Suomen musaskenen jättiläistä, Ismo Alankoa voi hyvällä omallatunnolla kutsua legendaksi. Alanko saapui haastatteluun suoraan keikalta Jyväskylästä. Mies toteaakin, että tämän kesän keskiössä on keikkailu.

Monilla Alangon tämän kesän festarikeikoilla yleisö on saanut äänestää settilistan etukäteen. Vaikka Ilosaarirock ei kuulukaan yhteen näistä vedoista, Alanko toteaa, että vanhojen kappaleiden soittaminen on ollut pitkästä aikaa piristävää. Tämä on kuulemma vaikuttanut myös tämän illan settilistaan.

Joensuussa kasvaneen Alangon ensimmäinen kosketus Ilosaareen – siis siihen Pielisjoen keskellä olevaan Ilosaareen – ovat lapsuuden uimareissut. Erityisen elävästi hänen mieleensä ovat piirtyneet jokasyksyinen uimamaisteritapahtuma. Alanko kertoo toistuvasta spektaakkelista, jossa pimeän tultua sama mies hyppäsi veteen vuosi toisensa jälkeen liekkeihin sytytettynä vitosesta. Myös festarilla hän muistelee olleensa ensimmäisen kerran vuonna 1976.

Viimeaikaisista unista kysyttäessä Alanko toteaa olevansa huono muistamaan uniaan, ellei kirjoita niitä saman tien herättyään muistiin. Hän kuitenkin kertoo, että jotkut hänen kappaleistaan ovat suoraan unista, jotka mies on rustannut ylös. Esimerkiksi kappale Maailmanlopun sushibaari on lähes sanasta sanaan Alangon muistiin kirjoittama uni.

Teksti: Anni Huttunen
Kuva: Terhi Hytönen

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: