Joensuu 15.–17.7.2016

Komeimmat rokkikynnet saa Taukotuvalta

Vapaaehtoisille tarkoitetulla Taukotuvalla voi rentoutumisen ja tankkaamisen lisäksi kaunistautua. Siiri Santaniemi hoitaa talkoolaisille festarin hienoimmat kynnet.

Sydämiä, pääkalloja, kukkakuvioita tai mikä kuvio talkoolaisella sielun päällä kummitteleekaan. Nyt sen voi käydä festivaaliduunareiden Taukotuvalla maalauttamassa kynsiinsä. Siiri Santaniemi, 13, on festivaalin ajan Taukotuvan virallinen kynsitaiteilija, jonka osaamiselle on riittänyt kysyntää. Lauantaina asiakkaita kävi kymmenkunta, ja sunnuntainakin hänellä näyttää olevan kädet täynnä hommia.

Saku sai Siiriltä Mustanaamio-henkiset festarikynnet. Kuva: Markus Korpi-Hallila

Siirin käsittelyyn asettunut Saku kertoo huomanneensa toisen miespuolisen talkoolaisen koristuttamassa kynsiään ja innostuneensa.

– Ajattelin sitten, että mikä jottei. Tässä on tämmöinen Mustanaamio-ajatus, että toiseen käteen tulee pääkalloja ja toiseen jin ja jang -kuviot, hän kertoo kynsilakan makeassa tuoksussa.

Siiri kertoo lakanneensa kynsiä ensimmäisen kerran yhdeksänvuotiaana. Hänen mielestään erilaisten kuvioiden maalailu on aina ollut kivaa.

– Siitä lähtien kun mie perustin Instagram-tilin, oon lakannut kynsiä melkein joka päivä. Kun tästä on innostunut, niin on tullut hankittua enemmän erilaisia lakkoja ja välineitä.

Siirin Instagram-tili @liinuloviisa tarjoaa näytteitä nuoren naisen osaamisesta. Lisäksi kannattaa kiinnittää festarialueella huomiota oranssipaitaisen väen kynsiin.

Tälle päivälle Siirillä oli alkuiltapäivästä vasta pari aikaa varattu, joten vielä ehtii käydä hoitamassa kynnet festarikuntoon. Kynsitaiteilija on paikalla neljään saakka.

Teksti: Pasi Huttunen
Kuva: Markus Korpi-Hallila

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: