Joensuu 15.–17.7.2016

Leirinnän avainsana on yhteisöllisyys

Mikä Ilosaarirockin leirinnöissä viehättää ja mitä uusia juttuja leiriytyjän ei kannata tänä vuonna missata? Ilosaarirockin verkkotoimitus jututti leirintäkoordinaattoria Nooraa.

leirinta1_mMoni festarieläin voi vahvistaa, että aidon festaritunnelman kruunaa telttailu leirintäalueella. Teltassa asuminen luo ihanan 24h-festarikuplan, joka tuntuu kuin toiselta ulottuvuudella arkisen puuhastelun keskellä. Ilosaarirockin Ravileirintään laukkaa viikonlopuksi muutama tuhat bile-eläintä, jotka elävät ja hengittävät festivaalia parhaimmillaan torstaista maanantaihin. Leirinnän palvelut tyydyttävät heidän perustarpeensa, kuten tanssijalan vipatuksen tai kahvihampaan kolotuksen, myös niinä aikoina, kun varsinaiselle festarialueelle ei pääse.

Pienempi, alle tuhatpäinen festarilauma taas chillailee Niittyleirinnän rauhassa nauttien erityisistä mukavuuksista, kuten ympäri vuorokauden auki olevasta kyläkaupasta. Niittyleirinnän asiakkailla on myös mahdollisuus käydä siemailemassa myös Ravileirinnän tunnelmista sopivin annoksin.

Kuten koko Ilosaarirockin, myös leirintöjen kantavana voimana ovat ihanat vapaaehtoiset.

– Meillä on hirmuisesti talkoolaisia paikalla, joka päivä ja yötäpäivää. Heitä on muun muassa rakentamassa, porteilla, lipunmyynnissä, järjestyksenvalvojina ja ohjaamassa leiriytyjiä kortteleihin, kertoo Ilosaarirockin leirintäkoordinaattori Noora Sormunen.

Noora, kerrotko vähän taustoistasi, oletko jo pitkään tehnyt leirintäkoordinaattorin hommia?

– Olen nyt ensimmäistä kertaa hommassa mukana. Niittyleirinnässä olen viihtynyt monena vuonna asiakkaana. Nyt on tosi mielenkiintoista päästä itse funtsimaan leirintäjuttuja kun on kokenut leirinnän asiakkaan näkökulmasta!

Olet siis Niittyleirinnän vakiovieras. Miksi juuri Niittyleirintä?

– Olen tykännyt siitä rauhallisemmasta fiiliksestä verrattuna Ravileirintään. Niittyleirinnästä pääsee kuitenkin Ravileirintään käymään ja kokemaan bilemeiningit, mutta on kiva kun Niittyleirinnässä on sitten se oma rauhallinen koto viikonlopun ajan. Siellä on kiva viettää aikaa telttanaapureiden kanssa etenkin nuotiopaikalla.

Mikä on paras muistosi Rokin leirinnästä?

– Hmm, se oli varmaankin vuonna 2012. Oli paljon tuttuja siellä, ja aamuyön pikkutunteina eräskin keksi pitää aamun joogahetken. Siinä sitten kuuden aikaan aamulla auringon noustessa vedettiin aamujumppajoogaa ‐ se oli kyllä hauskaa!

Moni rokkailijaporukka majoittuu Ravileirinnässä vuodesta toiseen ja tiedänpä ihmisiä, jotka kömpivät leirintään, vaikka asuvat ihan kävelyetäisyydellä festarialueesta. Mihin leirinnän viehätys perustuu?

– Yhteisöllisyys on ehkä se sana. Se on kuin oma maailmansa viikonlopun ajan. Voi sukeltaa johonkin ihan muuhun. Siellä on ihmisiä ympäri Suomea ja ulkomailta, se on oma yhteisönsä. Tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja saat hengailla ja pitää hauskaa heidän kanssaan, jakaa elämäntarinoita. Se on se juttu, miksi leirinnässä on kiva viettää Ilosaarirock-viikonloppu – vaikka asuisi Joensuussa.

leirinta2_m

Leirinnöissä on tänä vuonna paljon kaikkea uutta kivaa. Ravileirintä on tunnetusti bilekeskus, jossa festarihumu jatkuu läpi viikonlopun. Mitä haluaisit erityisesti nostaa esiin tämän vuoden Ravileirinnästä?

– Ravileirinnässä on tosi paljon tekemistä ja ohjelmapuolta. Sinne tulee loungeteltta, joka on hengailu- ja olohuonealue. Siellä on muun muassa bingoa ja beer pongia. Siellä on myös open stage, eli sinne voi tulla vaikka soittamaan oman DJ-keikan, se on aika jepa! Tai voi laulaa tai mitä vaan – saa esiintyä muille!

– Ravileirinnässä on myös sauna. Saunomaan pääsee perjantaista sunnuntaihin nonstoppina – mikäs sen mukavampaa? Sitten siellä on Kontti-kirppis. Jos siis huomaa, että on unohtunut ottaa vaikka kumpparit mukaan, niin shoppailemaankin pääsee! Kontti-kirppikseltä saa kaikenlaista tavaraa.

– Ja jos on niskat jumissa teltassa nukutun yön jälkeen niin sekä Ravi- että Niittyleirinnässä pääsee lauantai- ja sunnuntaiaamuna hierontaan!

Kuulostaa ihanalta! Entä mitä uutta on Niittyleirinnässä on tänä kesänä?

– Siellä on Snoozyt! Ne tarjoavat telttamajoituksen vastapainoksi luksuksempaa majoitusta. Ne ovat mobiilihotelleja, joissa on kaikkia mukavuuksia, muun muasssa sähköt ja ledivalot, niin ei tarvitse pimeään telttaan kömpiä! Muutama on vielä vapaana, joten ei muuta kuin Tikettiin varaamaan luksusmajoitus leirinnässä! Ja Niittyleirinnän asiakkaat pääsevät myös nauttimaan vieressä olevan Ravileirinnän ohjelmanumeroista.

Miten mieluiten majoittuisit Rokissa tänä vuonna?

– Leirintään menen aina mielellään, sillä Ilosaarirockin aikaan kun on hyvä sää, on kiva olla ulkona. Festarileirinnästä on jo itsellä monen vuoden kokemus, niin sellainen parempi leirintä, kuten Niittyleirinnän Snoozy-mökit, voisi olla seuraava etappi. Pääsisi siihen leirintäympäristöön, mutta olisi kuitenkin mukavuuksia. Ravileirintään menisin sitten ihmettelemään häppeninkiä!

Kertoisitko lopuksi vielä kolme käytännön vinkkiäsi Ilosaarirock-vieraille?

– Muistakaa iloinen mieli ja asenne mukaan matkaan!

– Ilosaarirockin mobiiliappi kannattaa ladata puhelimeen ja valita omat suosikkibändit, niin ei missaa keikkoja.

–Sadevaatteet on hyvä olla – ja jos jotain unohtuu, niin tsekkaa Kontti-kirppis!

Teksti: Verkkotoimitus

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: