Joensuu 15.–17.7.2016

Live-musiikkia saunomisen lomassa

Linnunlahdella kelluva saunalautta on saanut festarikansalta innokkaan vastaanoton. Myös Joensuun Popmuusikot ry varasi vuoron rokkilöylyjä testatakseen.

Linnunlahden saunalautalta kelpasi kuunnella Anna Puuta.

Saunalautalta kelpasi kuunnella Anna Puuta. Kuva: Jon Norppa

Jaakko Santaniemi astuu ulos saunalautan ovesta höyrypölähdyksen saattelemana. Anna Puu on juuri aloittanut keikkansa Rentolavalla. Meneillään on Joensuun Popmuusikot ry:n kylpyvuoro.

− Semipehmeät ja kovin ystävälliset on löylyt, Santaniemi arvelee jäähdyttelyn lomassa.

Tunnelma on hänen mukaansa jotenkin absurdi, mutta hyvällä tavalla. Rentolavan musiikki kantautuu Linnunlahden yli kristallinkirkkaana, ja yleisön tanssia on mukava seurata. Santaniemen saunatoveri Paavo Raappana laskeutuu istumaan lautan reunalle ja pulahtaa veteen. Hyppäämään lautalta ei pysty, sillä vettä on alla vain metri. Raappana ei siitä kuitenkaan pahastu.

− Sopivan virkistävää on lämpötilaltaan. Herättää sopivasti näin festari-ahertamisen lomassa, Raappana naurahtaa.

Lautan kattoterassilla Satu Sivonen viettää tunnin mittaista taukoaan riippumatossa loikoillen. Hän kertoo olevansa töissä Tähtiteltan backstagella, joten festareita ei ole hirveästi ennättänyt seuraamaan. Nyt siihen on vihdoinkin mahdollisuus, ja hyvä sellainen onkin.

− Kiva, että tämä ranta on nyt löytänyt toden teolla paikkansa. Yleisöä on kuulemma käynyt paljon enemmän kuin aiempina vuosina, Sivonen pohtii katse vastarannan ihmisjoukkoa seuraten.

Eväinä saunaseurueella on popcornia ja virvoitusjuomia. Lautalta löytyy myös grilli, mutta tällä kertaa sille ei ole käyttöä.

Saunan pyörittämisestä vastaavan Sami Levanojan mukaan lauttasaunan saama vastaanotto on ollut kaikin puolin positiivista. Kaikki artistien ajaksi ajoittuvat vuorot varattiin hyvissä ajoin ennen festarien alkua. Tulevina vuosina olisi hienoa, jos saunomaan saataisiin myös artisteja.

− Olisi se vaikkapa Volbeatin jätkille varmaan hieno kokemus, jos keikan jälkeen vietäisiin suomalaiseen saunaan, Levanoja pohtii.

Saunalautan terassin riippumatto oli poppareiden keskuudessa suosittu jäähdyttelypiste.

Saunalautan terassin riippumatto oli poppareiden keskuudessa suosittu jäähdyttelypiste. Kuva: Jon Norppa

Saunoa voi myös Ravileirinnän telttasaunassa.

Teksti: Eemeli Surakka
Kuvat: Jon Norppa

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: