Joensuu 15.–17.7.2016

Mersumajoituksessa on tunnelmaa

Ossi Ruotsalainen tovereineen päätti majoittua vuoden 2016 Ilosaarirockissa astetta mukavammin vuoden 1969 bussiin.

mersulla_rokkiin_veera_konsti_09

Mersulla Rokkiin. Kuva: Veera Konsti

Päälavalta kaikuu Antti Tuiskun viimeinen biisi. Ravileirinnässä valmistaudutaan kuitenkin jo lauantaiyön jatkoihin. Kierrämme valokuvaaja Veera Konstin kanssa haistelemassa leirintäalueen tunnelmia, kun silmiimme osuu 1969-vuoden Mercedes-mallinen bussi. Ajopelin edessä istuskeleva mies heiluttaa kättään kutsuen verkkotoimituksen edustustoa liittymään illanviettoon.

Tämä on Ossin auto, mutta se on nyt Juustodiscossa. Häntä on puraissut rakkauden käpy, isäntä Jukka Korpi-Tassi tervehtii muina miehinä.

Antti Tuiskun sijaan Korpi-Tassi tovereineen on päättänyt ottaa ennakkolähdön Ravileirinnän yöhön.  Hänen mukaansa bussiin majoittuu noin 5–10 hengen kaveriporukka. Ihan tarkkaa lukua hän ei osaa sanoa, sillä voihan illan mittaan tulla uusiakin tuttavuuksia.

Mutta tuoltahan se Ossi tuleekin, Korpi-Tassi hihkaisee.

Ossi Ruotsalaiseksi esittäytyvä vaaleatukkainen mies kehaisee valssien sujuneen Juustodiscossa mainiosti. Kotoisin hän on Joensuusta. Hän kertoo Mercedes-bussin olevan festarivalmistelujen huumassa tehty puhdas heräteostos.

− Jotenkin ajattelin, että voisi olla aika edetä telttailusta tällaiseen majoitukseen. Eihän minulla ostaessa ollut C-korttiakaan. Se oli käytävä suorittamassa, että sain ajettua rötiskön tänne. Ykkösvaihteella tultiin koko matka keskustasta. Pois tämä lähtee kyllä hinaamalla, sillä meiltä hajosi kytkin, Ruotsalainen arvelee huolettomasti.

Mediahuomiosta innostuneina Korpi-Tassi ja Ruotsalainen kutsuvat valokuvaaja Konstin kuvailemaan myös bussin sisätiloja; pienimuotoisesta kaaoksesta ei ole niin väliä.

Kommelluksista huolimatta, tai ehkä jopa niiden ansioista, vuoden 2016 Ilosaarirock menee Ruotsalaisen mielestä hänen helposti hänen henkilökohtaisten festarikokemustensa kärkikolmikkoon. Edellisenä yönä unta kertyi hänen mukaansa runsas tunti.

Mutta se on osa tätä hommaa. Nukkumaan joutaa sitten ensi viikolla, Ruotsalainen vinkkaa.

Mercedeksen juhlaväkeä vieraanvaraisuudesta ja kurkun kostukkeista kiittäen lähdemme Konstin kanssa kohti Ravileirinnän Lounge-telttaa. Sieltä kantautuu nimittäin jo tanssijalkaa vipattavaa musiikkia, ja onhan siellä kuulemma sellaista burleskitanssiakin!

Teksti: Eemeli Surakka
Kuvat: Veera Konsti

« »
Joensuun Popmuusikot ry · PL 240 · 80101 Joensuu       Kysy rokista: